Doar foarte puțini români știu acest lucru. Care este pluralul cuvântului „mălai”

Deși este un cuvânt extrem de banal, ce se referă la un ingredient din care se face unul dintre cele mai populare preparate românești, cu siguranță că niciunul dintre noi nu ar putea să spună când a fost ultima dată când am folosit pluralul cuvântului „mălai”. De fapt, poate că numai foarte puțini români și știu care este acesta!

Care este pluralul cuvântului „mălai”
Care este pluralul cuvântului „mălai”

O capcană în care pot cădea vorbitorii nativi ai unei limbi este aceea de a avea impresia că limba respectivă nu mai are niciun secret pentru ei.

Acest lucru, după cum poate că am învățat pe propria noastră piele, este cu totul greșit iar cu siguranță vor fi ocazii când trebuie să consultăm un dicționar, pentru a nu ne exprima greșit.

Însă, nu doar regulile obscure de gramatică sunt cele care ne pot pune în dificultate! Câteodată, putem avea dificultăți în a ne da seama care este forma corectă a unor cuvinte, în ciuda faptului că acestea sunt extrem de banale!

În exact această categorie intră și substantivul „mălai”, cu siguranță un cuvânt uzual în limba noastră, pe care cu toții îl folosim destul de des, potrivit celor de la shtiu.ro.

Care este pluralul corect al cuvântului „mălai”

Cu toate acestea, în limbajul de zi cu zi, dacă ne gândim mai bine, ne vom da seama că nu folosim niciodată o formă de plural pentru acest substantiv banal!

De fapt, poate că vom avea impresia că mălaiul este unul dintre acele cuvinte din limba noastră care nici măcar nu are o formă de plural!

Cu toate acestea, realitatea este cu totul alta! Nu doar că mălaiul are o formă de plural dar este una care, ce-i drept, poate suna destul de bizar, ca și când ar fi o greșeală. Cu toate acestea, gramatica poate să ne mai și surprindă, iar acest cuvânt este, de fapt, cel corect! Mai precis, forma corectă de plural pentru „mălai” este „mălaie”!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Catherine Zeta Jones si Michael jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Verde pentru Biciclete
podul giurgiu ruse jpg
Regele Charles si Printul William Foto GettyImages (3) jpg
vreme furtuna png
airplane cabin 7022154 1280 jpg
pofta manacare jpg
Copil spital
image
actualitate.net
image
actualitate.net