Pasărea bizară care sună la fel ca un robot. Trăiește chiar și în România

Poate că deja fiecare dintre noi am fost uimiți de sunetele pe care unele animale le scot, însă, câteodată, unele specii reușesc să ne lase complet muți de uimire. Iar chiar și cei dintre noi care au avut prilejul de a auzi cum un papagal imită vocabularul uman nu pot să creadă că această pasăre reușește să imite chiar și cele mai complexe sunete mecanice pe care le aude!

Deja nu mai este niciun secret faptul că există unele păsări care pot imita limbajul uman, câteodată chiar și extrem de fidel. Însă, există o anumită pasăre ce ajunge și în țara noastră, care nu doar că poate imita oamenii, dar nu are probleme în a replica nici măcar cele mai bizare sunete mecanice pe care le aude!

Mai precis, este vorba despre grauri, cunoscut și după denumirea științifică de Sturnus vulgaris.

Aceste mici păsări par a fi capabile să imite perfect chiar până și efectele speciale din filme, în ciuda faptului că acele sunete sunt obținute de către întregi echipe de specialiști, care folosesc un echipament extrem de scump și de avansat!

Graurii pot imita și vocabularul uman

Graurii trăiesc și în România / foto: Pixabay
Graurii trăiesc și în România / foto: Pixabay

Graurii sunt păsări migratoare, care pot fi admirate și în țara noastră, odată cu începutul primăverii și până spre finalul toamnei.

Au dimenisuni mici, cam de 20 de cm, cu o anvergură a aripilor de aproximativ 40 de cm. De obicei nu vor fi mai grele de 90 de grame, iar penele lor sunt negru-verzui, cu mici pete albe. O curiozitate despre acestea este faptul că penele lor sunt ușor iridescente.

Graurii trăiesc în stoluri mari, zgomotoase, ce au chiar și mii de păsări! Ei au și abilitatea de a imita ușor o mulțime de sunete. Sunt cunoscute 130 de specii de grauri, iar adesea aceste păsări vor petrece iarna în zonele mediteraneene.

Speranța lor de viață este extrem de mare, cam de 21 de ani, iar pentru a scăpa de paraziți, graurii extrac acid formic de pe abdomenul furnicilor, pentru a-și curăța penele.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Un avion militar ucrainean a intrat în spațiul aerian al României  A fost interceptat și escortat pentru aterizare imediată la Baza 95 Aeriană Bacău jpeg
image
image
image
image
image
image
rosii tomate istock jpg
Sebastian Burduja fb jpg
PASAPORT SUA foto shutterstock jpg
constantin necula foto inquam
the emperor napoleon in his study at the tui jpg
Lacul Amara, zămislit dintr un vechi curs al Ialomiţei jpeg
image png
gradinile fermecate ale dragonilor colaj facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net