Veste bună pentru turiștii români. Grecia va avea o nouă autostradă în Creta!

Turiștii români care iubesc să-și petreacă vacanțele în Grecia se pot pregăti pentru o experiență de călătorie îmbunătățită. Grecia va inaugura în curând o nouă autostradă în insula Creta, conectând cele două capete ale insulei. Această realizare impresionantă face parte din proiectul Axa Rutieră de Nord a Cretei (BOAK), care a fost împărțit în trei tronsoane.

Creta. Foto: Click.
Creta. Foto: Click.

Primele două tronsoane, Napoli-Agios Nikolaos și Hersonissos-Napoli, au fost deja contractate, iar următorul pas este tronsonul Chania-Heraklion. Acest tronson, cu o lungime de 157,5 km și un buget de 1,75 miliarde de euro, urmează să fie contractat în următoarele săptămâni, conform autorităților.

Proiectul a întâmpinat contestații

Proiectul pentru tronsonul Chania-Heraklion al BOAK a fost conceput pentru a îmbunătăți infrastructura rutieră a insulei. Autostrada va avea două benzi de circulație pe sens, 26 de tuneluri, 10,80 kilometri de poduri noi și 20 de intersecții denivelate. În plus, proiectul include modernizarea a 18 kilometri de drumuri existente. Cu toate acestea, proiectul a întâmpinat contestații din partea municipalităților din Heraklion și Malevizio, în special în ceea ce privește aspectele legate de mediu în zona capitalei Heraklion. Aceste contestații ar putea duce la întârzieri în desfășurarea șantierelor.

Un aspect interesant al acestei autostrăzi este că tronsonul Chania-Heraklion va fi singura parte a BOAK pentru care se va percepe o taxă de drum. Această taxă va fi aplicată la ieșirile de pe autostradă și va fi proporțională cu distanța parcursă de șoferi.

Noutatea în cadrul acestui proiect

O noutate în cadrul acestui proiect este faptul că statul grec va plăti o sumă suplimentară de bani, deoarece se anticipează că traficul pe această autostradă nu va fi suficient pentru a amortiza investiția. Acest lucru reprezintă o abordare inovatoare în gestionarea infrastructurii rutiere și sugerează angajamentul Greciei pentru a oferi turiștilor și localnicilor o experiență de călătorie sigură și eficientă.

Cu finalizarea acestei autostrăzi, turiștii români și alți călători vor avea posibilitatea de a explora frumusețea insulei Creta într-un mod mai comod și rapid. Data exactă la care autostrada va fi finalizată reprezintă o veste așteptată cu nerăbdare de către toți iubitorii de călătorii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Accident limitator inteligent FOTO Info Trafic Romania png
image
image
image
image
image
image
autostrada Moldovei A7 FOTO Sorin Grindeanu 1
colaj dacia jpg
Dr  Bogdan Martian Sanador 1 jpg
hotel adobestock jpg
06 2021 11 03 21 38 59 2 jpg
Frații Tate - Andrew și Tristan Tate FOTO Inquam Photos / Alexandru Busca
dinți, zâmbet  sursa   shutterstock jpg
cirese jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net