„Autostrada“ subterană a lui Ştefan cel Mare. Unde se află misterioasa reţea de tuneluri medievale

„Autostrada“ subterană a lui Ştefan cel Mare reprezintă unul din marile mistere din trecutul țării noastre. Dacă mergem în nordul Moldovei vom găsi catacombele de sub municipiul Botoşani. Se presupune că se întind pe kilometri întregi şi că fac legătura dintre diferite zone ale oraşului cu mănăstirea Popăuţi, o ctitorie a lui Ştefan cel Mare de la finele secolului al XV-lea, situată la marginea oraşului şi împrejmuită cu ziduri. 

„Autostrada“ subterană a lui Ştefan cel Mare
„Autostrada“ subterană a lui Ştefan cel Mare

Misterioasele catambombe se întind sub infrastructura orașului 

Aproape jumătate de milion de euro a fost investit de către cei de la Primăria Botoșani, pentru a înțelege mai bine misterioasele catacombe care se întind sub întreaga infrastructură a orașului. Suma de aproximativ 500.000 de euro a fost alocată acestui proiect pentru a scana aceste tuneluri medievale care leagă centrul economic al orașului cu Mânăstirea Popăuți, scrie historia.ro. Acestea vor fi puse în valoare din punct de vedere turistic.

Când a fost descoperită rețeaua de tuneluri 

Se pare că această rețea importantă de tuneluri a fost descoperită tocmai în timpul perioadei comuniste, când autoritățile au decis să dărâme casele din cartierul vechiului târg din Botoșani. În locul acestora s-a hotărât construirea de blocuri muncitorești, însă odată ce s-a început să se sape la fundația acestor noi blocuri, muncitorii au dat peste tunelurile medievale care nici chiar astăzi nu sunt complet înțelese. Se pare că majoritatea acestor structuri era în zona centrului istoric din Botoșani, unde avea loc târgul medieval. La acea vreme, aceste tuneluri au fost astupate de către autorități.

Legătura cu Ștefan cel Mare

Se pare că scopul acestor tuneluri era unul extrem de practic, pentru acele vremuri. Mai precis, ele au fost construite pentru ca locuitorii cetății să poată fugi din calea atacatorilor care asediau orașul. Unii experți sunt de părere că aceste catacombe misterioase ar fi fost construite în perioada lui Ștefan cel Mare, tunelurile fiind atât de late încât oamenii le puteau parcurge cu vite, cât și alte provizii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net