Viața micuțului Charlie atârnă de un fir de ață. De ce medicii refuză să-l ajute

Ultima actualizare:

    Mai are puțin de trăit, dar medicii britanici refuză aplicarea unei soluții care l-ar putea salvaFoto: Facebook
Mai are puțin de trăit, dar medicii britanici refuză aplicarea unei soluții care l-ar putea salvaFoto: Facebook

Viața lui Charlie Gard, un bebeluș născut cu 11 luni în urmă, este în pericol din cauza unei boli rare și incurabile. El este menținut în viață datorită unui mediu artificial, dar doctorii britanici vor să-l deconecteze pe micuț de la aparatele medicale deoarece consideră că Charlie nu poate fi salvat.

Îndurerați și disperați că și-ar putea pierde băiețelul, părinții lui Charlie au făcut apel pe Internet printr-un material video în care cer ajutorul pentru a-și salva micuțul. După ce Papa Francisc a cerut public mobilizarea instituțiilor meicale din Italia de a oferi ajutor bebelușului, Spitalul pentru Copii Bambino Gesu, din Roma, a anunțat că Charlie ar putea fi transferat aici pentru a i se prelungi tratamentul, precizează Washington Post.

Micuțul suferă de o boală genetică ce-i afectează creierul și abilitatea de a-și mișca piciorușele, să plângă, să mănânce sau chiar să respire normal. Miercuri, 5 iulie, purtătorul de cuvânt al spitalului pentru copii din Roma a precizat că unitatea medicală din Londra, care urmează să- deconecteze pe charlie de la aparate, a refuzat oferta de a-l transfera. Totuși, oficialii italieni continuă să găsească o soluție. purtătoarea de cuvânt a spitalului din Roma a menționat că doctorii din unitatea sa medicală studiază astfel de boli rare și sunt permanent în contact cu experți străini, inclusiv din Statele Unite, „pentru a elabora un protocol pentru un tratament experimental pentru Charlie”.

Problema este că acest caz a ajuns chiar și în instanță, deoarece părinții micuțului își doresc salvarea fiului lor cu orice preț. Minstrul de Externe britanic, Boris Johnson, a vorbit cu omologul său italian că decizia transferului ar trebui luată doar de medici, dar cu sprijin legal din partea Justiției. Deși cazul a ajuns și la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, oficialii l-au respins, bazându-se pe teoria potrivit căreia Charlie se află într-o stare critică, iar un tratament experimental nu l-ar ajuta.

Cazul bebelușului Charlie l-a impresionat chiar și pe președintele american, Donald Trump, care e publicat pe contul său de Twitter că el și membrii administrației sale își oferă sprijinul executiv de a-l primi pe băiețel la un spital din Statele Unite. părinții lui Charlie apreciază bunătatea și voința Papei Francisc și a președintelui Trump de a le salva fiul: „Sunt oameni conservatori, care cred în familie. Ei cred în cazul nostru și înțeleg de ce este corect să continuăm să luptăm din greu pentr a-l salva pe Charlie.”

La mijloc nu este vorba de o rea voință din partea medicilor britanici, ci doar de o neînțelegere de ordin medical. Doctorii englezi care au grijă de Charlie consideră că starea micuțului este prea gravă, iar transferul într-o țară străină mai mult i-ar pune în pericol viața, dar nici în acest stadiu nu ar mai putea fi salvat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
netflix pixabay jpg
luxemburg istock jpg
jessica riggs calendar nud profimedia (1) jpg
georgescu iohannis foto EPA + FB jpg
1280px Podul de la Cernavodă distrus în 1916 jpg
poligon explozie jpg
ucraina png
Schengen shutterstock 9 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net