VIDEO Carambol cu aproape 160 de mașini în Louisiana, soldat cu 7 morți provocat de o „super ceață”

Ultima actualizare:

Cel puțin șapte persoane au murit luni într-o serie de accidente produse de-a lungul autostrăzii Interstate 55, din Louisiana. Au fost implicate cel puțin 158 de vehicule, iar 25-30 de persoane au fost transportate cu răni la spitale, a transmis poliția de stat, relatează CNN. Cauza este o „super ceață” după cum au transmis meteorologii în combinație cu fumul generat de incendiile de vegetație. 

image

Peste 25 de șoferi și pasageri din vehiculele implicate în carambol au fost duse la spitale cu răni variind de la minore la grave, se arată într-un comunicat de presă al poliției de stat din Louisiana, completând că multe victime au căutat singure ajutor medical.

O „super ceață”

Meteorologii au spus mai devreme că o „super ceață” a avut un impact puternic asupra zonei, chiar la vest de New Orleans, în timpul ce raficul era intens.

Este vorba despre o ceață groasă care se dezvoltă în condiții umede, au explicat specialiștii adăugând că atunci când fenomenul este prezent vizibilitatea scade dramatic, la mai puțin de 3 metri. În dimineața de luni, vizibilitatea era pe alocuri zero. 

Ceața incredibil de densă, cunoscută sub numele de „super ceață”, a fost cauzată de ceața combinată cu fumul din incendiile din apropiere.

Mașini și camioane s-au făcut praf

Unele dintre vehicule între care trei tururi au luat foc după accidentul inițial, au spus autoritățile. Unul dintre vehiculele implicate în epave a fost un camion cisternă care transporta „lichid periculos”, a declarat poliția fără a detalia substanța.

Autoritățile se tem că după îndepărtarea cisternei se așteaptă să găsească persoane decedate în vehiculele blocate.

„Este posibil să se identifice decese suplimentare”, a adăugat poliția de stat.

Autoritățile au cerut populației să transmită dacă au un membru de familie dispărut care călătorea prin zonă luni dimineață.

„Combinația dintre fumul de incendiu și ceața densă este periculoasă și vreau să avertizez toți locuitorii din Louisiana din zonele afectate să fie extrem de precauți în timp ce călătoresc”, a transmis șeful poliției.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Raisi agentia Tasnim jpg
image
image
image
image
image
image
vacanta plaja umbrele barci oameni in apa limpede png
miere jpg
img jpg
image png
empe1 jpg
mici mititei shutterstock 1366723277 jpeg
Televizor Pixabay jpg
masca de somn  foto   Shuttestock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net