VIDEO Cei 7 tineri dispăruți în Mexic lucrau la un call-center. Rămășițele lor au fost identificate

Ultima actualizare:

După ce autoritățile au descoperit la sfârșitul săptămânii trecute 45 de saci conținând rămășițe umane, apar noi detalii terifiante. Polițiștii din Mexic au ajuns la râpa - mormânt în timp ce căutau 7 tineri dați dispăruți. Se știe acum că aceștia lucrau toți la același call-center.

image

Disparițiile au fost raportate în zile diferite. Investigațiile au dus către un call center care are sediul în apropierea râpei în care au fost descoperite ulterior cei 45 de saci cu rămășițe umane. Toți cei opt tineri dispăruți erau angajați la acest call-center.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, call center-ul ar fi implicat în activităţi ilegale.

Această ipoteză însă respinsă de rudele celor dispăruţi, care au acuzat autorităţile că au incriminat victimele.

Procuratura spune că în cei 45 de saci care conțineau părți ale mai multor corpuri umane s-au găsit resturi „care se potrivesc cu caracteristicile” personalului dispărut din centrul de apeluri, relatează CNN.

Șapte angajați ai centrului de apeluri au fost dați dispăruți în perioada 20-22 mai în zona metropolitană Guadalajara, în vestul Mexicului.

Luis Joaquín Méndez Ruíz, un procuror din Jalisco, a declarat că au găsit rămășițele umane în saci aruncați pe un teren cu o pantă foarte abruptă, însă experții criminaliști nu au stabilit încă numărul total al victimelor și identitatea acestora.

Institutul de Științe Criminale din Jalisco lucrează cu familiile celor dispăruți pentru a determina identificarea rămășițelor umane.

Țara a fost tulburată de o epidemie de dispariții, cu peste 100.000 de mexicani și migranți încă dispăruți.

Peste 1.500 de cadavre au fost găsite în statul Jalisco din 2018, arată cifrele oficiale. Potrivit procurorului special pentru persoane dispărute din Jalisco, 291 de cadavre au fost descoperite în 2019, 544 de cadavre au fost găsite în 2020, 280 de cadavre în 2021 și 301 în anul următor. Până acum, în 2023, au fost găsite 147 de cadavre.

Autoritățile locale au făcut publice numele celor dispăruți:

1. Jesus Alfredo Salazar

2. Arturo Robles Corona

3. Itzel Abigail Valladolid

4. Carlos David Valladolid

5. Carlos Benjamin Garcia

6. Mayra Karina Velazquez

7. Sandra Anali Ramirez

8. Juan Antonio

image
image
image
image
image
image
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net