VIDEO. Codruț, câinele Maiei Sandu, l-a mușcat pe președintele Austriei. Șeful de stat a avut nevoie de pansamente

Incident inedit! Câinele preşedintei Maia Sandu l-a mușcat de mână pe preşedintele austriac Alexander Van der Bellen, aflat în vizită în Republica Moldova, relatează presa locală.

Alexander Van der Bellen, președintele Austriei, a fost mușcat de câinele Maiei Sandu Foto: EPA EFE
Alexander Van der Bellen, președintele Austriei, a fost mușcat de câinele Maiei Sandu Foto: EPA EFE

Cum s-a petrecut incidentul 

Incidentul a avut loc în momentul în care cei doi lideri se plimbau în curtea reşedinţei prezidenţiale, iar Van der Bellen a încercat să mângâie câinele, un câine salvat de pe stradă, numit Codruţ, scrie Digi24.ro.

După o întrevedere trilaterală de la Preşedinţie, preşedintele Austriei, Alexander der Bellen, preşedinta Sloveniei, Natasa Pirc Musar, şi Maia Sandu au făcut o plimbare prin curtea instituţiei, unde se afla şi Codruţ. La un moment dat, şefa statului moldovean s-a apropiat de animal şi l-a mângâiat. Natasa Pirc Musar a rămas deoparte, însă Alexander der Bellen s-a apropiat şi el de Codruţ. Când liderul de la Viena a încercat să-l mângâie, câinele l-a muşcat de mână.

Maia Sandu și-a cerut scuze 

Maia Sandu şi-a cerut scuze în engleză şi a explicat că animalul s-a speriat de numărul mare de oameni din apropiere.

Președintele Austriei a fost văzut mai târziu cu mâna pansată. „Codruț face parte din echipa noastră de la Președinție de vreo 7 luni, după ce a fost găsit în stradă lovit de o mașină. Din păcate nu am reușit să-i salvăm lăbuța, dar, după câteva luni de tratament, acum aleargă bucuros în 3 picioare”, scria Maia Sandu, pe Instagram.

Vizita oficială a continuat însă iar președinta Moldovei a mulțumit celor doi oficiali și a apreciat că „vizita Președintelui Van der Bellen și a Președintei Pirc Musar este un semnal puternic de sprijin al aspirațiilor noastre de a deveni parte a marii familii europene.”

Animalele cu stăpân nu reacționează bine la afecțiunea străinilor

Însă experții canini afirmă că animalele cu stăpân nu reacționează prea bine la dovezile de afecțiune ale străinilor, scrie Antena3CNN.ro. Un câine acceptă în mod uzual locul secund în ierarhia care-l plasează pe stăpân pe primul loc. Apariția unui străin înseamnă schimbarea ierarhiei, iar câinele riscă să reacționeze cu agresivitate, cum s-a întâmplat și în cazul lui Van der Bellen.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net