VIDEO Descoperire șocantă în SUA în albia unui râu secat. Urmele sunt gigantice, cercetătorii sunt uluiți

Oamenii de știință din SUA sunt uluiți de o descoperire pe care o numesc „spectaculoasă”. Seceta care a pârjolit pământul și a secat râuri în ultimii ani a scos la iveală urmele unei creaturi despre care cercetătorii nu aveau nici cel mai mic indiciu. Descoperirea indică faptul că prin acele locuri au trecut creaturi cu adevărat gigantice.

image

Urme de dinozauri descoperite după 113 milioane de ani

Seceta intensă din ultima perioadă a dus și la secarea unui râu din Texas. Astfel, în albia secată au devenit vizibile urme de dinozauri vechi de 113 milioane de ani. Ce este cu adevărat uimitor este dimeniunea acestora, cu adevărat gigantică.

Urmele se află în Parcul Naţional Dinosaur Valley din Glen Rose, la aproximativ 128 de kilometri sud-vest de Dallas, o zonă bogată în astfel de descoperiri, însă aceasta cea mai recentă este cu adevărat uimitoare. Încă de anul trecut au fost depistate, însă nimeni nu și-a dat seama până acum că sunt atât de mari.

După secarea completă a râului, urmele de dinozauri au ieșit la iveală în toată splendoarea lor.

Dinozaurii ar fi cântărit între 7 și 45 de tone

Cele mai multe dintre urme au fost lăsate cel mai probabil de dinozauri carnivori din specia Acrocanthosaurus, de la începutul Cretacicului, cred oamenii de știință, citați de Smithsonian Magazine.

E vorba despre dinozauri care cântăreau 7 tone și care mergeau pe două picioare, înalți de peste 4,5 metri.

Alte urme au fost lăsate de un Sauroposeidon care cântărea 44 de tone și avea o înălțime de peste 18 metri. Mai sunt însă și alte urme care nu au fost până acum identificate.

”Aceste urme sunt spectaculoase pentru că sunt foarte adânci”, a declarat unul dintre oamenii de știință implicați în studiul acestora, paleontologul Louis Jacobs.

Misiunea oamenilor de știință de a studia urmele este una contracronometru, pentru că acestea ar putea fi acoperite de apă din nou în orice moment. Asta, chiar dacă vestul SUA se confruntă cu cea mai mare secetă din ultimii 1.200 de ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net