O descoperire controversată poate rescrie istoria omenirii! Pe ce continent ar fi trăit, de fapt, primii oameni

O descoperire controverată ar putea da peste cap tot ce știam despre originea speciei umane! Cu siguranță știm cu toții deja strămoșii noștri cei mai îndepărtați au apărut în Africa, însă această descoperire ar sugera faptul că, inițial, acești strămoși ai omenirii veneau din Europa! Este vorba despre o fosilă de maimuță găsită în Turcia, veche de peste 8 milioane de ani!

foto: Sevim-Erol, A., Begun, D.R., Sözer, Ç.S. et al., University of Toronto, EurekAlert
foto: Sevim-Erol, A., Begun, D.R., Sözer, Ç.S. et al., University of Toronto, EurekAlert

Probabil că cei mai mulți dintre noi, dacă nu chiar fiecare dintre noi, știm deja că strămoșii omenirii au apărut în Africa, iar de acolo au început să migreze de-a lungul globului, în mai multe rânduri. Însă, unele descoperiri controversate ar putea da complet peste cap această interpretare deja tradițională a istoriei speciei noastre! Potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, este vorba despre fosile de maimuță vechi de aproximativ 8,7 milioane de ani descoperite în centrul Anatoliei (Turcia)!

Aceste hominine (grupul din care fac parte atât oamenii moderni cât și maimuțe precum cimpanzeii, sau bonobo), despre care se credea până acum că au apărut exclusiv în Africa, par să fi trăit și în zone de la marginea dintre Europa și Asia, cum ar fi Anatolia, iar potrivit experților care au făcut aceste descoperiri, ele ar fi migrat de acolo în Africa, acum 7-9 milioane de ani.

Descoperirea care poate da peste cap istoria omenirii

David Begun, paleoantropologul de la Universitatea din Toronto ce este co-autor al acestui studiu spune că fosilele acestor hominine, denumite științific Anadoluvius turkae, ar cântări cam 50-60 de kg. Analizând diferite fosile de hominine din Turcia, cât și din Grecia și Bulgaria, paleantropologul susține că primele hominine ar fi apărut în această zonă din estul Mediteranei.

Christopher Gilbert, un alt paleoantropolog renumit, are o altă teorie în legătură cu prezența acestor hominine în zonă. „Analize mai cuprinzătoare sugerează că maimuțele precum Anadoluvius sunt la fel de probabile sau chiar mai probabile să fie imigranți recenți în Mediterana din Africa, mai degrabă decât să migreze înapoi în Africa”, a declarat acesta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net