VIDEO Imagini inexplicabile cu peste 100 de balene cu un comportament cel puțin bizar. Peste 50 au murit

Ultima actualizare:

Cercetătorii înceracă să deslușească unele imagini cu o mare mulțime de balene surprinsă în apropierea unei plaje din Australia, al căror comportament este încă un mister. Peste 50 dintre acestea au ajuns pe uscat și au murit acoperind mare parte din plajă. Imaginile s-au viralizat, iar cercetătorii încearcă să găsească răspunsuri, scrie The Guardian.

image

Un grup de balene pilot, circa 100, a fost observat înotând periculos în apropierea plajei Cheynes, la 60 km est de Albany, marți dimineață.

„Faptul că erau într-o zonă foarte înghesuiți și aveau comportamente absolut de neințeles în timp ce se uitau uneori în jur sugerează că se întâmpla altceva despre care noi nu ne putem da seama”, au declarat reprezentanți ai Serviciul pentru Parcuri și Faună Sălbatică din Australia.

Ceea ce face acest eveniment aparte față de eșuările anterioare au fost iamginile surprinse înainte de ca peste 50 de balene să eșueze, spun experții.

Mobilizare impresionantă pentru salvarea restului de 46 de balene

Peste 50 de balene pilot au eșuat pe o plajă din Australia de Vest și au murit în scurt timp. Imaginile de la fața locului sunt cu adevărat impresionante.

„Din păcate, 51 de balene pilot au murit peste noapte după o eșuare în masă pe plaja Cheynes”, a declarat Serviciul pentru Parcuri și Faună Sălbatică miercuri dimineață într-o actualizare pe rețelele de socializare.

Zeci de voluntari s-au alăturat specialiștilor pentru salvarea celorlalte 46 d balene care ser apropie amenințător de plajă.

„Personalul Serviciului Parcuri și Faunei Sălbatice lucrează în parteneriat cu voluntari înregistrați și alte organizații pentru a încerca să întoarcă restul de 46 de balene în ape mai adânci”, au mai spus reprezentanții Serviciul pentru Parcuri și Faună Sălbatică.

Un purtător de cuvânt al organizaţiei a declarat că a fost "copleşit de sute de oferte de ajutor", dar că are suficienţi voluntari şi că publicul ar trebui să "stea departe" de plajă.

"Obiectivul prioritar al echipei de gestionare a incidentelor este de a asigura siguranţa personalului şi a voluntarilor şi bunăstarea balenelor.

Zona de intervenţie prezintă o serie de pericole, inclusiv balene mari, aflate în dificultate şi potenţial bolnave, rechini, valuri, maşini grele şi nave", a transmis organizaţia.

Experţii în fauna sălbatică au declarat că comportamentul neobişnuit al balenelor ar putea indica stres sau o boală în cadrul grupului.

Balenele pilot sunt animale foarte sociabile şi deseori menţin relaţii strânse cu grupurile lor pe tot parcursul vieţii lor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
iepure paste istock jpg
furnici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net