VIDEO. Imagini spectaculoase cu o trombă marină surprinsă la Salerno, lângă Napoli

Mai multe ”trombe marine” au fost observate în zona de coastă din vestul Italiei, în regiunea Salerno, la aproximativ 30 de kilometri de Napoli. Trombele marine sunt diferitede tornade pentru că nu ating uscatul. Înregistrări video publicate de martori pe reţelele sociale surprind spirale lungi care se apropie de coastă dinspre Golful Salerno, relatează BFMTV.

image

Cea mai mare dintre trombe pe punctul de a deveni tornadă

Imaginile surprinse sunt impresionante. Una dintre spiralele formate, cea mai mare dintre ele, este surprinsă când se apropie cu viteză de mal și se opreşte în momentul în care atinge uscatul, rămânând doar o ”trombă marină”, un vortex care are loc doar pe mare.

În imagini se observă cum vârtejul se apropie cu mare viteză de bulevardul principal din Salerno, în timp ce mașinile circulă și câțiva oameni sunt pe stradă pe o ploaie torențială. Dacă spirala continua pe uscat atunci lua aspectul unei tornade. Imediat ce a lovit țărmul, toromba s-a risipit.

Wow, Waterspout yesterday in Salerno, Campania, Italy!LSC Permission: Nick_Granata pic.twitter.com/6YKecFU6m7

— Live Storm Chasers (@LiveStormChaser) November 22, 2023

A mai fost filmată o trombă mult mai puțin puternică și care şi-a continuat activitatea câteva momente după ce a atins uscatul, astfel ea poate fi considerată o ”tornadă”.

Nicio pagubă, doar spaimă

„Nicio pagubă nu s-a semnalat”, potrivit publicaţiei locale Il Giornale di Salerno, care nu semnalează nici victime.

Presa locală a scris că locuitorii din zonă s-au alarmat la apropierea fenomenului de Salerno, în contextul în care în provincie au loc ploi puternice.

Aceste trombe marine sunt un fenomen destul de obişnuit în Italia, mai ales pe coasta de vest.

”O trombă este de obicei mai slabă decât o tornadă, ruda sa terestră. Dacă tromba atinge uscatul pe litoral, ea devine tornadă”, potrivit site-ului Observatorului tornadelor Keraunos.

O trombă marină impresionantă a fost observată la începutul lui septembrie în Grecia, în timp ce se îndrepta către coasta de est a Insulei Evia. Este vorba despre un fenomen obișnuit. În Grecia se înregistrează între 65 şi 85 de trombe marine anual, potrivit unui fizician de la Observatorul din Atena, Stavros Dafis.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
steag spania jpg
CEA MAI LUNGA SCURTATURA DIN LUME jpg
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net