VIDEO Băncile din China apărate cu tancuri de cetățenii furioși ce nu mai au acces la conturi

Ultima actualizare:

Un videoclip care arată tancuri aliniate pe un drum din China a ajuns viral pe internet. Imaginile înfățișează mai multe tancuri care se află în fața unei bănci pentru a respinge mulțimile de oameni furioși că instituția le-a înghețat conturile din aprilie, din cauza unei...erori de sistem. 

image

Problema a apărut pentru prima dată în aprilie, când locuitorilor din provinciile Henan și Anhui li sa refuzat accesul la conturile bancare din cauza unei „actualizări a sistemului”.

De atunci, depozitele bancare la mai multe surcursale bancare din provinciile Henan și  Anhui au fost înghețate, astfel că oamenii nu mai pot retrage niciun ban din economiile depuse. 

Citește și: Cel mai urât scenariu: China să atace Taiwan simultan cu invadarea Ucrainei

În clipul care a circulat pe rețelele de socializare se poate vedea cum tancurile blindate se desfășoară pe străzile Chinei, pentru a dispersa protestele la scară largă, în care oamenii cer dezghețarea conturilor. 

În ultimele câteva săptămâni, provincia Henan a fost martoră la ciocniri între poliție și deponenți, aceștia din urmă spunând că au fost împiedicați să-și retragă economiile de la bănci din luna aprilie a acestui an.

Localnicii afectați de criza bancară, una dintre cele mai grave din ultimii ani în China, susțin că 40 de miliarde de yuani (6 miliarde de dolari) în depozite au dispărut și au protestat cerând accesul la economiile lor, notează Economic Times. 

Nu rata nici: Mircea Geoană, îngrijorări legate de Rusia şi China: „Nu mai vreau niciodată așa ceva pentru mine și copiii mei!”

Răspunsul instituțiilor bancare

Conform rapoartelor, tancurile erau pe străzi pentru a proteja băncile și pentru a împiedica localnicii să instige la haos. Acest episod tensionat a avut loc după ce sucursala Henan a Băncii Chinei a anunțat că economiile deponenților sunt „produse de investiții” și nu pot fi retrase.

Localnicii sunt disperați din cauza acestei situații, dar sunt nevoiți să aștepte retragerea vehiculelor blindate. Utilizatorii de pe social-media compară scena cu incidentul din Piața Tiananmen, când în 1989, sute de tancuri au fost folosite pentru a înăbuși protestele pro-democrație.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net