Situație disperată în Shanghai. Locuitorii au ajuns să-și verse nervii pe vecinii suspecți de Covid

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Situația este tot mai alarmantă în Shanghai, unde autoritățile din China au impus măsuri draconice în ultimele săptămâni. Din cauza restricțiilor dure, locuitorii au ajuns să recurgă la gesturi necugetate.

Locuitorii din Shanghai sunt în lockdown de patru săptămâni
Locuitorii din Shanghai sunt în lockdown de patru săptămâni

Cel mai populat oraș al Chinei se află în lockdown de câteva săptămâni. Aproximativ 25 de milioane de locuitori sunt obligați să stea în case, din cauza măsurilor folosite pentru a stopa răspândirea virusului Sars-CoV-2.

Cei care sunt testați pozitiv sunt luați și duși în centre de carantinare pentru o perioadă nedeterminată. Situația tensionată a creat multă indignare în întreaga lume. Restricțiile impuse de autorități sunt considerate mult prea dure și abuzive.

În tot acest peisaj science fiction, tensiunea dintre oameni atinge cote alarmante. Au apărut tot mai multe diviziuni între bătrâni și tineri, localnici și străini și, bineînțeles, între persoanele testate negativ la Covid și cele testate pozitiv.

Situație îngrijorătoare în Shanghai. Vecinii au ajuns să se pârască între ei: „Încă mai sunt oamenii pozitivi aici”

Majoritatea locuitorilor trăiesc în blocuri cu apartamente. Chiar dacă au ajuns să depindă unul de altul pentru schimburi de bunuri și achiziții comune, există și momente pline de frustrare unde caracterul hâd își face apariția.

Deseori oamenii se manifestă pe grupurile de mesagerie WeChat, scrie Reuters. Într-unul dintre aceste schimburi de mesaje, un conflict a izbucnit când o femeie care a fost dusă la un centru de carantinare unde a fost testată negativ. Acesta și-a acuzat vecinul că a denunțat-o autorităților.

Locuitorii din Shanghai se denunță pe grupurile de Chat

Locuitorii din Shanghai își pârăsc vecinii. Foto: Twitter
Locuitorii din Shanghai își pârăsc vecinii. Foto: Twitter

O altă poveste care a creat panică a avut ca personaj principal o femeie din SUA. Acesta a fost anunțată că va fi trimisă într-un centru de carantinare, după ce rezultate mixte, inclusiv ale ei, au ieșit pozitive săptămâna trecută.

„În grupurile de chat, spuneau lucruri precum «încă mai sunt oamenii pozitivi aici, încă mai sunt oamenii pozitivi aici?»”, a spus femeia din SUA, refuzând să-și divulge numele.

Alte 3 persoane, ale căror teste au fost în același grup, au fost trimiși în carantină. Femeia din America a scăpat până la urmă, după ce testele pe care și le-a făcut în casă au continuat să arate negativ, conform sursei citate.

Vezi și Raed Arafat are Covid. Cum se simte șeful DSU

Nervii întinși la maxim au creat un război și între bătrâni și tineri. Mulți dintre locuitorii mai în vârstă au cerut excluderea imediată a cazurilor pozitive din blocurile lor.

„Din cauza exagerărilor din partea presei privind boala, și având în vedere că bătrânii au sistemul imunitar mai slăbit, le este mai mult frică de virus decât tinerilor”, spune un locuitor care a asistat la un astfel de episod.

Un străin din Shanghai a ajuns să nu mai primească mâncare. Livrările de alimente au fost blocate de administrația clădirii

Un alt locuitor străin a rămas fără mâncare după ce administrația clădirii în care locuiește a încercat să blocheze livrările de alimente ale familiei sale. Motivul era legat de faptul că aceștia nu împărtășesc rezultatele testelor făcute acasă cu restul rezidenților.

Este evident că regulile draconice impuse în acest lockdown au dăunat sănătății mintale a locuitorilor. De altfel, există tot felul de zvonuri că mai multe persoane din Shanghai au ajuns să se sinucidă în această perioadă tensionată.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
On Cloudboom Strike jpg
image
image
image
image
image
image
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net