Coronavirus pentru 19 aprilie. Numărul de cazuri, în creștere

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Click! îți oferă zilnic situația actualizată a cazurilor de COVID înregistrate în ultimele 24 de ore. Ministerul Sănătății anunță zilnic, la ora 13.00, numărul de cazuri înregistrate pe teritoriul României.

Bilanț coronavirus pentru 19 aprilie
Bilanț coronavirus pentru 19 aprilie

În ultimele 24 de ore, 1.524 de cazuri au fost raportate de către oficialități cu privire la evoluția pandemiei de Sars-Cov-2 pe teritoriul României, cu 838 mai multe cazuri față de ziua anterioară.

Numărul de cazuri, în creștere

188 din cazuri înregistrate sunt ale unor pacienți ce s-au reinfectat într-o perioadă mai mare de 90 de zile.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 166 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile de profil specializate, numărul de persoane infectate cu COVID-19 este de  1.554, cu 148 mai puține față de ziua anterioară. La terapie intensivă, 228 de persoane sunt internate, cu 7 mai puține față de ziua anterioară. Din totalul de 228 de pacienți la ATI, 197 sunt nevaccinați.

De la începutul pandemiei și până acum, 65.366 de persoane au fost decedat ca urmare a infecției cu Sars-Cov-2.

În intervalul de referință 18.04 - 19.04, 26 de decese au fost înregistrate la nivel național ca urmare a infectării cu Sars-Cov-2. Dintre care, 18 al unui pacient de sex masculin și 8 de sex feminin.

Din totalul de 26 pacienți decedați, 18 au fost nevaccinați și 8 vaccinați, unul dintre aceștia cu schemă incompletă. Pacienții ce au decedat și erau vaccinați prezenta comorbidități.

Citește și VIDEO Milioane de cetățeni din Shanghai sunt închiși în case și strigă de la geam că mor de foame

Din 9 martie, odată cu ridicarea stării de alertă pe teritoriul României, s-au eliminat toate restricțiile, inclusiv obligația de sta în casă dacă faci COVID. Practic, boala e abordată acum ca oricare altă infecție respiratorie contagioasă. Cu toate acestea, autoritățile ne recomandă în continuare să fim responsabili și să nu mergem la magazin, la serviciu, la școală dacă avem test pozitiv. Nu vrem să-i îmbolnăvim și pe alții sau să avem pe conștiință persoane vulnerabile. Iată cât timp e bine să stăm în izolare/carantină, de la caz la caz!

Izolarea în caz de infectare

-    Ziua 0 e considerată prima zi a simptomelor sau ziua în care ai făcut testul. Dacă rezultatul este pozitiv, indiferent dacă ești sau nu vaccinat, stai acasă cel puțin 5 zile! Pe cât posibil, nu intra în contact cu ceilalți membri ai familiei, aerisește des, poartă mască în spațiile comune. Poți ieși din casă după cele 5 zile, dacă nu ai avut febră în ultimele 24 de ore, recomandă CDC.

-    Dacă ai avut simptome mai grave care încă nu au trecut, trebuie să te mai izolezi încă 5 zile. Consultă medicul de familie înainte de a ieși din casă. Tot medicul de familie este cel care îți dă concediu medical plătit 100%.

Vezi și Pacientă cu gripă și covid, salvată miraculos după nouă zile la ATI

-    Timp de 10 zile de la ieșirea din izolare poartă mască atunci când stai în preajma altor persoane. Evită locurile aglomerate, petrecerile și spațiile interioare unde nu se stă cu mască.

-    Timp de 10 zile de la debutul simptomelor evită să intri în contact cu persoane vulnerabile sau să călătorești.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net