Raed Arafat are Covid. Cum se simte șeful DSU

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a anunţat luni seara că s-a infectat cu SARS-CoV-2. Acesta spune că are simptome ușoare și că a purtat tot timpul mască de tip FFP2.

Raed Arafat are Covid
Raed Arafat are Covid

"După un test rapid administrat de mine acasă, în această seară, am ieşit Covid pozitiv. Acesta după ce dimineaţa testul a fost negativ, eu purtând mască FFP2 tot timpul", a scris Arafat pe Facebook, luni seară.

El a menţionat că în prezent are simptome uşoare și că va respecta protocolul specific. "Simptomele pe care le am la acest moment sunt uşoare. Voi continua să lucrez de la domiciliu în următoarele zile!", a adăugat el.

În timpul pandemiei, Raed Arafat a explicat de ce poartă mască FPP2. „Poate să fie opțiunea fiecăruia și știu că sunt unii, nu sunt singurul, sunt persoane care poartă aceste măști. Noi, având în vedere natura activității noastre și faptul că avem întâlniri cu multe persoane, deplasări, deci e decizia mea să port această mască pentru a mă proteja și pentru a proteja și celelalte persoane din jur. La mine, majoritatea colegilor poartă mască chirurgicală, medicală, și o parte mai mică poartă chiar măști FFP2, care sunt mai protective”, declara secretarul de stat.

Ce sunt măștile FPP2, cele purtate de Raed Arafat

Pe piață există mai multe tipuri de măști de protecție, pe care cu siguranță le-am testat, cu toții, pe timpul pandemiei: măști simple, cu trei straturi, măști medicale tip I cu trei straturi, măști medicale tip II cu trei straturi, măști FFP2, cu cinci straturi și măști FFP3, cu cinci straturi. Toate aceste modele au un standard de calitate aprobat de Uniunea Europeană și filtrează particulele de praf. 

Masca medicală simplă conține trei straturi de material și oferă protecție doar persoanelor din jurul celei care o poartă. Practic, nu te protejezi pe tine când o porți, ci îi ferești de îmbolnăvire pe cei din jurul tău. Măștile FFP2 conțin însă cinci straturi de material și au o eficiență de filtrare a particulelor de peste 95%. Ele oferă protecție purtătorului, nu persoanelor din jurul acestuia.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
barbat frigider shutter jpg
2 choupette jpg jpeg
MORODAN jpg
droguri jpg
Uniunea Europeană FOTO via News
leonardo da vinci jpeg