A scăpat de coșmar! Românul închis opt ani în China s-a întors acasă

În sfârșit! Marius Balo, profesorul român care şi-a petrecut ultimii opt ani în închisorile comuniste din China, a fost pus în libertate şi s-a întors acasă.

Marius Balo a suferit teribil în pușcăriile din China. Foto: Arhivă personală
Marius Balo a suferit teribil în pușcăriile din China. Foto: Arhivă personală

În noaptea de duminică spre luni, aproape de miezul nopţii, Marius Balo a aterizat pe Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj-Napoca, după un drum istovitor. A scăpat de coșmar! Marius Balo (42 de ani) a fost eliberat în urmă cu o lună dintr-un penitenciar din Shanghai, mai exact pe 27 martie, însă nu s-a putut întoarce acasă din cauza restricțiilor impuse de autorități în metropola chineză, ca urmare a pandemiei COVID-19.

În toată această perioadă, el şi-a luat de patru ori bilete de avion pentru România, dar de fiecare dată zborurile au fost anulate, scrie adevarul.ro. Profesorul clujean a povestit atmosfera sumbră de pe străzile din Shanghai, oraș cu 26 de milioane de locuitori, care a intrat într-un lockdown prelungit.

Citește și: VIDEO Milioane de cetățeni din Shanghai sunt închiși în case și strigă de la geam că mor de foame

Autostrăzile sunt libere și drumurile sunt pustii. Singurii pietoni pe străzi sunt pisicile. E lumea lor”, a spus Balo. „Am visat la acest moment”, a mărturisit românul, care i-a mulţumit Cerului pentru şansa de a se întoarce în siguranţă acasă.

El a vorbit și despre calvarul prin care a trecut în puşcăriile comuniste ale Chinei, în condiţii absolut inumane. „De două ori pe lună eram scos din cuşcă şi dus într-o alta, legat de mâini şi de picioare într-un scaun de metal ce semăna izbitor cu un scaun electric. Mi se repeta obsesiv că singura mea şansă este ca, în faţa judecătorului, să-i implor milă cu lacrimi în ochi”, a adăugat clujeanul.

A fost arestat în 2014

În 2010, profesorul Marius Balo s-a stabilit în China, unde a lucrat în cadrul Grupului de Tehnologie şi Educaţie XinDongFang din Beijing.

Angajat ca profesor la prestigioasa universitate Renmin University din capitala Chinei, românul părea realizat profesional.

Totul s-a năruit însă pe data de 28 martie 2014, când a fost arestat de autorităţile chineze pentru săvârşirea infracţiunii de fraudă contractuală. Balo susține că a primit 80 de dolari din partea unui chinez, fără să ştie că este un infractor.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
macchina per pop corn party time 2956 azzurro 04 2495d4a1103ec845f3c3261bad74a1e1 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net