VIDEO Imagini virale din Veneția unde apa a căpătat o culoare fantastică. Nimeni nu își explică fenomenul

Ultima actualizare:

Autoritățile venețiene au deschis o anchetă după ce apa din Marele Canal a devenit verde fosforescentă, scrie CNN. Localnicii și turiștii s-au în grămădit să fotografieze, după ce apa a căptat o culoare demnă de poveștile fantastice. Imaginile au devenit virale.

image

Primii au fost câțiva localnici care au observat că un petic de apă din faimosul Marele Canal din Veneția și-a schimbat culoarea în verde fosforescent și au anunțat autoritățile.

„În această dimineață, un petic de lichid verde fosforescent a apărut în Marele Canal al Veneției, semnalat de unii rezidenți în apropierea Podului Rialto. Prefectul a convocat o întâlnire urgentă cu poliția pentru a investiga originea lichidului”, a scris președintele regional Veneto, Luca Zaia, pe Twitter.

Purtătorul de cuvânt al prefectului local a declarat pentru CNN că au luat imediat probe de apă și au luat la întrebări toți gondolierii dacă au văzut ceva suspect. Autoritățile au menționat că nici un grup de mediu nu a revendicat responsabilitatea.

Pata înverzită a fost observată pentru prima dată înainte de ora prânzului, apoi a crescut încet, potrivit mai multor imagini postate pe rețelele sociale, care au arătat gondole, taxiuri pe apă și autobuzele de apă trecând prin apa de culoarea smaraldului.

„Nu am fost noi”

Consilierul municipal Andrea Pegoraro a dat imediat vina pe activiștii de mediu care au atacat siturile de patrimoniu cultural italian în ultimele luni.

Grupul Ultima Generazione, care a turnat cărbune în Fântâna Trevi din Roma weekendul trecut, au transmis că nu sunt responsabili de apa verde din Marele Canal. „Nu am fost noi”, au spus ei, scrie CNN.

Alte teorii răspândite pe internet spun că de vină ar putea fi anumite alge sau o substanță dispersată ilegal în canal.

Mulţi utilizatori de social media scriu că imaginile amintesc de o acţiune din 1968 a artistului argentinian Nicolas Garcia Uriburu, care a colorat atunci în verde apa din Canal Grande pentru a atrage atenţia as7upra problemelor ecologice și a relației dintre natură și civilizație.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
parcul liniei jpg
24c513e9 minivacanta de 1 mai si paste 620x413 1 webp
image png
lacul verde resort 7fbfbc original jpg
image png
Abubakar  Tahiru cartea recordurilor jpg
batran confuz istock1 jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
image
actualitate.net
image
actualitate.net