VIDEO Inundație cu vin roșu în Portugalia. Două rezervoare uriașe s-au spart, localnicii au privit cum le trece vinul pe la poartă

Ultima actualizare:

Portugalia a înregistrat o pagubă imensă. Două milioane de de litri de vin roşu, bun de consum, s-au pierdut după ce două rezervoare uriașe s-au spart. Vinul a inundat drumurile locale și se pare că și câteva puvnițe. S-a întâmplat în localitatea Sao Lourenço do Bairro, din vestul Portugaliei, unde 2000 de oameni au privit uluiți cum le trece torentul de vin prin fața porților.

image

3 milioane de sticle de vin roșu, pe apa sâmbetei

Incidentul a avut loc la distileria Levira de pe dealurile din vecinătatea satului Sao Lourenço do Bairro. Două rezervoare cu vin s-au spart brusc, inundând localitatea, potrivit Diaro de Coimbra, citat de Insider.

Vinul a inundat drumurile din apropiere şi a intrat în cel puţin o pivniţă privată.

Presa locală a estimat că inundația a fost de aproximativ 2,2 milioane de litri de vin suficient pentru a umple circa 2.933.333 de sticle de vin.

Imaginile au apărut pe rețelele sociale. Localnicii au filmat viitura de vin și au scris: 

„În mod cert un alt fel de inundație.  Un râu de vin roșu curge prin São Lourenco do Bairro din Portugalia.” Localnicii nu și-au putut stăpâni regretul. 

🇵🇹🍷 INSOLITE | Les rues de Sao Lourenço do Bairro, au #Portugal, ont été inondées de vin rouge après que deux cuves de la distillerie locale ont éclaté.👉 2,2 millions de litres ont été déversés.pic.twitter.com/pHTawhjhHl

— Cerfia (@CerfiaFR) September 11, 2023

La un pas de dezastru ecologic

Publicația portugheză Correios a relatat locuitorii sunt îngrijorați de contaminarea cu vin a unui râului local Certima, dar departamentul local de pompieri a asigurat că a reușit să blocheze fluxul și să devieze viitura departe de apă, într-un câmp din apropiere.

Destilaria Levira, care deținea cele două rezervoare uriașe de vin, și-a cerut scuze pentru incident și pentru pagubele cauzate în urma acestuia și a transmis pe Facebook că "regretă profund incidentul".

Vinificatorul a mai spus că nimeni nu a fost rănit de scurgere și că autoritățile încă investighează cauza incidentului.

„Ne asumăm întreaga responsabilitate pentru costurile asociate cu curățarea și repararea daunelor, cu echipaje disponibile pentru a face acest lucru imediat”, a scris compania în postare.

„Ne angajăm să rezolvăm această situație cât mai curând posibil.”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net