Locul de vacanță ideal pentru vara 2023. E printre cele mai frumoase din Europa, dar doar turiștii norocoși ajung aici

Ultima actualizare:

Turiștii britanici, germani și francezi dar nu numai au transformat Algarve destinația lor preferată de vacanță din Portugalia. Click! îți arată de ce acest loc este așa special. 

Locul de vacanță ideal pentru vara 2023
Locul de vacanță ideal pentru vara 2023

Superba destinație exotică de vacanță se întinde pe 2.000 de mile de-a lungul coastei de sud a țării. Algarve oferă plaje întinse, peisaje naturale dramatice și străluciri ale istoriei arabe și maure a națiunii în arhitectură și design.

Albufeira este cea mai mare stațiune din zonă.  Este frecventă de petrecăreți, deci dacă vreți cluburi, aici le veți găsi. Orașul are străzi pietruite și biserici vechi de secole.

De când a fost deschis Algarve – primul W din Portugalia pentru părintele Marriott International – Algarve a devenit o destinație de lux și ademenește vizitatorii înstăriți care ar fi putut sări peste sudul Portugaliei în favoarea destinațiilor bine bătute precum Lisabona sau Porto, potrivit site-ului barrons.com. 

O economie bazată pe turism

Mulți dintre turiști vin aici să facă surf / foto: Pixabay
Mulți dintre turiști vin aici să facă surf / foto: Pixabay

Economia acestui loc parcă rupt din Rai depinde de turism; cu doar 440.000 de locuitori, Algarve a atras anul trecut aproape 2,75 milioane de vizitatori.

Drept urmare, este excepțional de primitor. Aproape fiecare profesionist în servicii vorbește engleza, majoritatea indicatoarelor și meniurilor oferind limba pe care o alegeți. Sate perfecte de Instagram, cum ar fi Lagos, Silves și Portimão, toate se află la 30 de minute de mers cu mașina unul de celălalt. Golful, podgoriile și restaurantele de pe plajă sunt aproape de orașele principale.

Și în timp ce Algarve obișnuia să umple de vizitatori vara și să se calmeze toamna și iarna, turiștii coboară acum pe tot parcursul anului, profitând de clima temperată a regiunii și de ofertele extinse.

Unde poți să mănânci și să bei

Imagine din Lagos, Algavre / foto: Pixabay
Imagine din Lagos, Algavre / foto: Pixabay

Deși locul arată ca un colți de Rai, restaurantele sunt mai degrabă puse în locuri pitorești și nu au meniuri imaginantive, așa cum cred probabil unii turiști care ajung pentru prima dată.

O sucursală a venerabilului brand din Milano Paper Moon s-a deschis pe vârful W Algarve, oferind vederi de 360 ​​de grade, împreună cu vinuri portugheze, paste solide precum tagliatelle alla Bolognese și pizza preparate cu experiență, cum ar fi speck și dovlecel .

Un măslin vechi de secole ancorează curtea luminoasă a mesei de la Esquina, localul de la podgoria modernă Quinta dos Santos din Estombar și fabrica de bere artizanală. Asortați vinul alb Tesoura Amphora cu gazpacho cremos de căpșuni și creveți tigru la grătar cu bulbi cu orez negru.

Pentru un prânz pe malul mării, în care mâncarea se potrivește de fapt cu priveliștea, Castelo Beach Club din Albufeira oferă preparate clasice, cum ar fi ceviche de pește alb și tocană de caracatiță cu cartofi dulci, o specialitate din Algarve, Portugalia. 

Ocazional, ieftin și vesel, Albufeira Gourmet Churrasqueira este specializat în friptură de crup și pui picant portughez piri-piri. Este plin de localnici și turiști, așa că ai răbdare.

Unde te poți caza

AB Architects din Hong Kong a proiectat noul W Algarve uluitor, care îmbină semnele elegante cu rădăcinile arabe și moștenirea nautică din Algarve. Dincolo de intrarea măreață, în picură, zonele publice ale hotelului fac referire vicleană la peșteri subacvatice, linii de acoperiș maure, ceramică portugheză și chiar sardine.

Nu trebuie să aștepți foarte mult să îți vină comanda, dar proprietatea este serioasă în privința serviciului și, în sfârșit, aduce un lux într-o zonă ale cărei hoteluri încă echivalează opulența cu candelabre.

Obțineți o cameră de oaspeți cu vedere la piscină, pentru vederi magice pe timp de noapte asupra unei curți luminată dramatic.

La fel de frumos, Conrad Algarve, cu 154 de camere de la Almancil, se adresează jucătorilor de golf și familiilor; acolo o mulțime de camere de marmură, albastru și bej, și ceea ce unii consideră cel mai indulgent spa din regiune. Un concierge de golf oferă oaspeților acces la stațiunea de golf Quinta di Lago, aprobată de celebrități, la o milă și jumătate la sud.

Cu vedere la ocean de pe 54 de acri pe stânci, Vila Vita Parc, cu 180 de camere, poate oferi cea mai pitorească locație din Algarve, împreună cu un centru spa Sisley Paris, restaurant cu fructe de mare cu stele Michelin Ocean și trei restaurante pe malul mării. Fondată de un magnat german al asigurărilor, proprietatea poartă o atmosferă euro distinctă, cu o clientelă îmbrăcată elegant pe măsură.

Ce poți să faci în Algrave

Toate plajele din regiune sunt publice, așa că este o chestiune de a alege cea mai apropiată sau cea mai pitorească. Printre favorite este Praia de Falesia, care se întinde pe patru mile de la Albufeira la Vilamoura; Praia dos Salgados, la aproximativ șapte mile vest de Albufeira, unde ați putea observa flamingo sau păsări migratoare; și micuța plajă Praia dos Arrifes din Albufeira, unde formațiuni uriașe de stânci ies din apă.

Orașul-port Portimão, la 22 mile vest de Albufeira, a depins de pescuit și comerț timp de secole; acum este preferatul vizitatorilor pentru stâncile sale dramatice, potecile pietruite de pe litoral și străzile întortocheate.

Treceți peste barurile și restaurantele turistice din cartierul Praia de Rocha și explorați cartierele rezidențiale din Portimão, cu propria lor constelație de magazine și restaurante, cum ar fi emporiul cu fructe de mare Café Brasil.

Silves este un oraș în principal rezidențial la aproximativ 20 de mile nord-vest de Albufeira. Atrage turiști din întreaga lume pentru castelul său medieval uriaș, din gresie. Construit în secolul al XII-lea de către conducătorii mauri și restaurat în secolul al XX-lea, oferă vederi panoramice ale orașului și peisajele pastorale dincolo.

Cafeaua și muzica atragt toți turiștii

La umbra zidurilor castelului, Café Ingles este aglomerată de vizitatori, dar face o oprire grozavă pentru cafeaua și muzică live după vizitarea obiectivelor turistice.

Veți trece prin magazinele turistice de ceramică din tot Algarve, dar cei din interior cunosc Ceramica Porches, în orașul Porches, ca fiind cea mai bună. Fondată în 1968 de un emigrat irlandez și partenerul său portughez, este încă administrată de o familie; artizanii pictează vase aruncate manual în atelierul întins în timp ce privești. Un castron mic de aproximativ 20 USD cu flori delicate în albastru, galben și roz este un suvenir grozav.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net