Vladimir Putin, „cea mai bizară strângere de mână văzută vreodată”. Avalanșă de comentarii pe internet

Imagini devenite virale au declanșat o adevărată avalanșă de reacții din partea utilizatorilor de internet din întreaga lume. Președintele rus, Vladimir Putin a fost protagonistul unui moment intens comentat pe rețelele sociale și dezbătut la mai multe posturi de televiziune. El i-a strâns mâna premierului din Etiopia foarte ferm și părea că nu vrea să îi mai dea drumul. Prim ministrul etiopian a fost vizibil încurcat și s-a uitat de două ori către cei prezenți în încăpere.

072e249c 160a 434e 8937 f2f8f8e5123f jpeg

La Sankt Petersburg a început azi summitul Rusia-Africa, la care erau așteptați să sosească peste 40 de reprezentanți din statele africane.

Președintele rus Vladimir Putin a fost ținta unor ironii pe parcursul zilei de miercuri din cauza numărului mic de participanți din țările africane, doar 17, față de 43 câți au fost la același eveniment în 2019.

Momentul viral al strângerii de mână

Vladimir Putin a creat l-a întâmpinat într-un mod bizar pe prim ministrul Etiopiei Abiy Ahmed. În fața jurnaliștilor și invitaților prezenți, Putin i-a strâns mâna. Ceea ce părea un gest obișnuit s-a transformat într-un moment bizar, în timpul căruia Putin părea că nu mai vrea să dea drumul mâinii premierului etiopian, iar acesta din urmă, vizibil derutat de moment, se uita în jur.

Videoclipul cu liderul rus ținându-se de mâna prim-ministrului pentru o perioadă prelungită de timp a făcut înconjurul rețelelor sociale și a fost numit „cea mai incomodă strângere de mână văzută vreodată” de către un utilizator de Twitter.

"Putin a apucat pe respectatul său partener african și nu-l va lăsa să plece. Prim-ministrul etiopian s-a simțit puțin jenat", a scris agenția de știri din Belarus Nexta într-o postare pe canalul său Telegram cu un videoclip cu Putin dând mâna cu Etiopia.

Imaginile s-au răspândit pe rețelele de socializare, iar cineva a scris pe Twitter că este "cea mai ciudată strângere de mână din istorie", relatează Newsweek. "Poate că au făcut-o pentru poze. Dar să nu te miști atâta timp e… destul de greu de făcut", a comentat un utilizator secvențele postate de agenția rusă de presă Sputnik.

Summit-ul organizat de Putin a început joi cu doar 17 șefi de state africane la masa discuțiilor. În 2019, evenimentul a reunit 43 de lideri din Africa. Kremlinul a anunțat, însă, că alte 32 de state de pe acest continent vor fi reprezentate de oficiali ai guvernelor sau de ambasadori.

Associated Press a relatat că atunci când purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a fost întrebat de presă cu privire la numărul redus de șefi de stat la summit, el a dat vina pe „interferența neplăcută a SUA, Franța și a altor state prin misiunile lor diplomatice în țările africane și încercările de a pune presiune asupra conducerii acestor țări pentru a preveni participarea lor activă la forum”.

Peskov a adăugat: „Este absolut scandalos, dar nu va împiedica în niciun fel succesul summit-ului”, relatează Newsweek.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Iosif Stalin citind ziarul (© Wikimedia Commons)
Întâlnire între Ion Antonescu și Adolf Hitler la Munchen, 1941 FOTO Profimedia jpg
Carlo Acutis 1, foto Facebook jpg
kaufland jpg
mona von bismarck colaj captura video jpg
index webp
tramvai lego profimedia jpg
Poza mare el acum jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net