Vladimir Putin, operat de cancer: „Era noapte, era foarte bolnav”

Ultima actualizare:

Vladimir Putin ar fi ajuns de urgență la spital și, la scurt timp după, ar fi fost operat de cancer. Starea de sănătate a liderului de la Kremlin se înrăutățise considerabil, iar specialiștii au luat decizia, cel puțin asta zvonesc oligarhii ruși. Ce ar urma să se întâmple în Rusia?

Vladimir Putin ar fi fost operat urgent de cancer!
Vladimir Putin ar fi fost operat urgent de cancer!

Vladimir Putin este, fără doar și poate, unul dintre cele mai discutate personaje din lumea politică. Din acest motiv, de la începutul războiului din Ucraina s-au aflat detalii neștiute despre președintele Rusiei, unul dintre acestea având legătură cu starea sa de sănătate. După ce s-a vehiculat luni bune că ar avea cancer, se pare că liderul ar fi fost operat în urmă cu puțin timp, în Rusia. 

Ce se întâmplă în Rusia, după ce Vladimir Putin ar fi fost operat de cancer?

Se zvonește că Vladimir Putin a ajuns de urgență la spital, acolo unde medicii au ales să îl opereze. Liderul de la Kremlin ar avea cancer de sânge și înainte de intervenția chirurgicală s-a confruntat cu stare de tremur și paloare: „Există dovezi că, în urmă cu aproximativ o săptămână, președintele rus a fost dus degrabă la clinică. Era noapte, era foarte bolnav”, scrie Mediafax.ro.

De altfel, pentru a ascunde absența președintelui rus, autoritățile au pus în aplicare un „plan de înlocuire”. Surse de la Kremlin transmit, pe lângă informații medicale, că „10 zile de videoclipuri pre-înregistrate sunt gata să-i acopere absența”, pentru a nu da de bănuit populației. 

Citește și: Vladimir Putin, probleme grave de sănătate. Cine îi va lua locul la cârma Moscovei

Mai mult decât atât, un oligarh a fost înregistrat spunând că Vladimir Putin este „foarte bolnav” și că suferă de „cancer de sânge”, jurnaliștii de la publicația americană „New Lines” reușind să intre în posesia informațiilor.

În aceeași discuție se distinge și faptul că liderul de la Kremlin a suferit o primă intervenție chirurgicală, la spate, cu puțin timp înainte de a invada Ucraina, din cauza aceleiași afecțiuni. Oligarhul, a cărei identitate a fost protejată, mai spune și că președintele a devenit „nebun”. 

„El (n.r.- Vladimir Putin) a ruinat economia Rusiei, economia Ucrainei și multe alte economii- le-a ruinat, la propriu. (...) Problema lui e la cap. Un nebun poate să întoarcă toată lumea cu susul în jos.”, a mai spus oligarhul, în timpul convorbirii cu un investitor vestic.

Cum și-au dat seama specialiștii că Vladimir Putin ar fi grav bolnav?

Pe lângă informațiile reieșite din conversația publicată de investitorul vestic, convorbire în care un oligarh rus a devoalat informații cu privire la starea de sănătate a președintelui Rusiei, mai mulți specialiști pun cap la cap detalii care indică din ce în ce mai clar afecțiunea cu care se confruntă politicianul.

Potrivit aceleiași publicații de peste ocean, ofițerilor din FSB, Serviciul de Securitate rusesc, li s-ar fi spus să nu discute pe baza speculațiilor. Christo Grozev, șeful infestigațiilor rusești la Bellingcat, a dezvăluit că le-a fost trimis un mesaj ofițerilor prin care li se transmitea să nu promoveze zvonurile potrivit cărora Vladimir Putin ar mai avea doar câteva luni de trăit.

„Această directivă a avut efectul opus, cei mai mulți ofițeri FSB au început să creadă că, într-adevăr, Putin se confruntă cu o afecțiune medicală serioasă.”, a declarat Christo Grozev. 

Vladimir Putin a fost ales președinte al Rusiei de două ori și apoi a ocupat funcția de prim-ministru, căci Constituția nu permite mai mult de două mandate consecutive. Ulterior, după modificarea legii, a fost reales de încă două ori. Pe 24 februarie 2022 liderul de la Kremlin a ordonat invazia Ucrainei, fapt ce a atras numeroase sancțiuni asupra Rusiei.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net