Zăpada a paralizat orașul New York! 1.200 de zboruri au fost anulate

Iarna a revenit în forță în Statele Unite ale Americii! Orașul New York, care are 8,5 milioane de locuitori, a fost afectat de o furtună puternică de zăpadă, marți. Școlile, tribunalele și administrațiile publice au fost închise. Conform autorităților, New Yorkul nu a mai văzut atât de multă zăpadă de câțiva ani. 30 de cm de nea s-a depus în unele zone din oraș.

Oamenii din New York prin furtuna de zăpadă
Newyorkezii au înfruntat un vânt de 65 km/h (Foto: Profimedia)

Străzile au rămas aproape goale, după ce National Weather Service (NWS) a recomandat şoferilor să conducă „cu cea mai mare prudenţă” sau „să evite să deplaseze” dacă este posibil, din cauza furtunii de zăpadă. Central Park, Podul Brooklyn sau Times Square şi toate periferiile, unde trăiesc milioane de alţi rezidenţi au fost acoperite marţi dimineaţa cu un strat alb, potrivit News.ro.

1.200 de zboruri către și de la New York au fost, de asemenea, anulate, din cauza vremii extreme. Jumătate din ele vizau Aeroportul LaGuardia, peste un sfert Newark, cel mai mare aeroport din New Jersey, la periferia newyorkeză, iar 20% platforma aeriană JFK, conform Flight Aware.

Ultima ninsoare a avut loc în New York pe 16 ianuarie, după o perioadă de 700 de zile de zăpadă. Cea de marți, însă, a fost mult mai puternică, iar autoritățile se așteaptă să mai cadă fulgi de nea și în următoarele zile. Marți, vântul a bătut cu 65 km/h, ceea ce a făcut deplasarea pe jos să fie infernală pentru newyorkezi.

Și alte zone din SUA au fost afectate de vremea rece. Furtuna a acoperit numeroase locuri cu mai mult de 30 cm de zăpadă, inclusiv Farmington, Connecticut și Sussex, New Jersey - unde acumulările de zăpadă au ajuns la 38 de cm, potrivit NWS. În Fall River, Massachusetts, unde omătul a atins 22,9 cm, toate livrările de flori de Ziua Îndrăgostiților de la Florăria Robin Metivier's Main Street au fost anulate marți. „Este cu o zi înainte de Ziua Îndrăgostiților și a trebuit să le spun clienților mei că nu putem fa”, a spus florăreasa, privind pe vitrina ei la zăpada care a forțat-o să dea deja de două ori cu lopata. „Noi suntem rezistenți în New England, dar florile nu suportă frigul”.

Baie în piscine cu gheață, în Australia

509 oameni au stat 3 minute în apa cu gheață (Foto: captură video)
509 oameni au stat 3 minute în apa cu gheață (Foto: captură video)

Ce nebuni! O companie de sănătate și wellness din Australia a stabilit un record mondial Guinness! 509 de persoane au făcut băi de gheață în același timp pe plaja Leighton Beach. One Life Live It a organizat încercarea de a obține recordul pentru cei mai mulți oameni care au făcut o baie de gheață simultan, în Fremantle, Australia, unde în prezent este vară. Compania a amenajat piscine mari, gonflabile, pline cu cuburi de gheață, iar participanții au intrat împreună în ele. Aceștia au fost obligați să rămână scufundați până la gât timp de cel puțin 3 minute pentru a se califica pentru record, potrivit News First. Un total de 537 de persoane au făcut încercarea, dar doar 509 au reușit să stea până la capăt. Totalul a fost suficient pentru a depăși obiectivul de 483 de persoane și a stabili un nou record.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net