Ciclonul „bombă” se apropie de Europa. Furtuna Ingunn este la fel de periculoasă ca un uragan

O nouă furtună puternică, denumită Ingunn, se apropie de Europa, aducând cu ea un ciclon descris ca o veritabilă „bombă” datorită puterii sale devastatoare.

Furtuna Ingunn are forța devastatoare a unui uragan / foto: Pixabay
Furtuna Ingunn are forța devastatoare a unui uragan / foto: Pixabay

Ingunn își face apariția în timpul sezonului activ de furtuni din Europa, îndreptându-se către Scandinavia. Serviciile meteorologice norvegiene au emis avertismente către celelalte țări europene cu privire la această depresiune atmosferică.

Această furtună nu apare fără o cauză. Fenomenul meteorologic are loc atunci când există diferențe semnificative de temperatură, situație prezentă în prezent pe continentul european. În sud, aerul este blând și chiar cald, cu temperaturi de vară în Spania, în timp ce în nord, vântul aduce ger. Confruntarea acestor două extreme generează un curent jet extrem de puternic.

Intensitatea curentului jet este direct proporțională cu viteza de dezvoltare a furtunii, explicând astfel venirea timpurie a lui Ingunn. Miercuri, zona de presiune joasă se va deplasa de la nordul Scoției spre Marea Norvegiei.

Presiunea atmosferică ar putea scădea rapid

Presiunea atmosferică ar putea scădea rapid, de la 970 hectopascale la 940 hectopascale, o scădere de 30 de hectopascale în doar 24 de ore. Această reducere dramatică a fost numită „bombă ciclonică”, datorită caracterului brusc al acestei zone de presiune scăzută.

Inițial, Scoția va resimți impactul acestei furtuni, cu rafale de vânt cuprinse între 100 și 150 km/h din nord spre sudul țării. Norvegia a emis deja un cod roșu.

Ulterior, în seara de miercuri și în cursul nopții de miercuri spre joi, Norvegia va fi puternic afectată de rafale de vânt cu viteze de 130-180 km/h, local putând ajunge până la 190/200 km/h, atingând forța unui uragan.

Norvegia a emis deja cod roșu

Serviciile meteorologice norvegiene avertizează că aceste viteze ale vântului sunt devastatoare și comparabile cu cele întâlnite în timpul unui uragan. Se prognozează pagube semnificative, iar cetățenii norvegieni sunt sfătuiți să rămână în siguranță acasă.

Penele de curent și întârzierile la transportul feroviar sunt anticipate, iar autoritățile îndeamnă populația să urmeze cu strictețe sfaturile de urgență.

În vestul Europei, vântul va sufla mai puternic miercuri, dar consecințele furtunii Ingunn nu vor fi simțite încă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
locuri jpg
Emitere tichet de reciclare jpg
where is the snowman in the picture jpg
trandafiri, freepik jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net