Vremea se schimbă radical! Ce temperaturi vom avea la începutul lunii februarie

Ultima actualizare:

În continuare, meteorologii anunță ger, însă de weekendul următor, 3-4 februarie, vremea se schimbă radical. Vom avea temperaturi chiar și de 17 grade Celsius. Vorbim de abateri în medie, la nivelul temperaturii medii săptămânale, mai mari de 5-6 grade", potrivit meteorologului Elena Mateescu. 

Vremea se schimbă radical Foto: Pixabay.com
Vremea se schimbă radical Foto: Pixabay.com

Temperaturi de 17 grade duminica viitoare, 4 februarie 

„În weekendul următor este posibil, mai ales de joi, să crească regimul de temperaturi, la început în jumătatea sudică a țării. Acolo temperaturile maxime diurne vor urca până la valori de 14, 15 grade, astfel încât ziua de sâmbătă și duminică să aducă valori de 16, 17 grade. Se pare că prima săptămână din februarie va fi caracterizată de o vreme în general mai caldă decât în mod obișnuit, cu temperaturi peste ceea ce ar fi trebuit să fie normal, în medie cu 10 grade Celsius. Vorbim de abateri în medie, la nivelul temperaturii medii săptămânale, mai mari de 5-6 grade", a declarat meteorologul ANM Elena Mateescu, conform Digi24.ro. 

Cum este vremea duminică, 28 ianuarie 

Duminică, 28 ianuarie, conform meteorologilor, temperaturile diurne se situează peste mediile multianuale, deşi sunt în scădere faţă de intervalul precedent. Temperaturile maxime se încadrează în general între 0 şi 7 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -9 şi -1 grad. Cerul va fi mai mult noros în vestul, nord-vestul şi centrul teritoriului şi va avea înnorări temporare în rest.

La munte ninge, local în Transilvania, în Moldova şi în Dobrogea precipitaţiile vor fi mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, iar pe arii restrânse în Muntenia acestea vor fi mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări pe crestele montane şi în regiunile sud-estice. Dimineaţa şi noaptea, izolat, se va forma ceaţă.

Cum este vremea în București 

În București, cerul este temporar noros şi trecător sunt precipitaţii slabe mixte, iar vântul  suflă slab şi moderat. Temperatura maximă este de 3…5 grade, iar cea minimă de -4…-3 grade, mai scăzutã în zona preorăşeneascã spre -6 grade.

Cum va fi vremea luni, 29 ianuarie 

Luni, 29 ianuarie, vremea va fi rece dimineața și noaptea. Cerul va avea înnorãri temporare şi va ninge, pe arii restrânse în zonele montane şi cu totul izolat în centru, sud şi sud-est. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri pe parcursul zilei în Dobrogea, Bãrãgan şi sudul Moldovei.

Temperaturile maxime se vor încadra între -3 şi 7 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -12 şi 0 grade, mai scãzute în depresiuni pânã în jurul a -17 grade. Îndeosebi dimineaţa şi noaptea va fi ceaţã, local în partea de vest a ţãrii şi izolat în rest. În Capitală, temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 3 grade, iar cea minimã va fi de -6…-4 grade, mai coborâtã în zona preorãşeneascã spre -8 grade.

Ce se va întâmpla cu vremea în februarie

În privința segmentului cuprins între 12 și 19 februarie, experții de la Administrația Națională de Meteorologie ne spun că ne putem aștepta la temperaturi medii obișnuite pentru această perioadă din an. Nu este exclus ca acestea să fie puțin mai scăzute în zonele montane, cât și ușor crescute în zonele extracarpatice.

În acest punct deja începem să ne îndreptăm spre finalul lunii, iar pentru perioada cuprinsă între 19 și 26 februarie, meteorologii ne spun că ne putem aștepta la temperaturi normale pentru această perioadă din an. Însă, o veste pe care cel mai probabil că nu mulți dintre noi o vor primi cu zâmbetul pe buze este faptul că precipitațiile vor fi destul de comune, în această perioadă. În cea mai mare parte a țării noastre, va fi o tendință excedentară a precipitațiilor, în perioada cuprinsă între 19 și 26 februarie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net