Vremea o ia razna în februarie. România va fi lovită de temperaturi cum nu s-au mai văzut

Vești bune pentru românii care preferă temperaturile calde! Se pare că luna februarie va veni cu vreme mai caldă decât normalul perioadei, însă lucrurile se vor mai schimba către mijlocul lunii.

Ce se întâmplă cu vremea în februarie / foto: Pixabay
Ce se întâmplă cu vremea în februarie / foto: Pixabay

Potrivit celor de la adevarul.ro, în perioada cuprinsă între 29 inauarie și 5 februarie, temperaturile înregistrate în termometre vor fi mai mari decât normalul perioade, de-a lungul întregii țări. Regimul pluviometric urmează să fie deficitar în zonele extracarpatice, dar excedentar de-a lungul Munților Apuseni, cât și în partea de nord a Carpaților Orientali.

În ce privește perioada dintre 5 și 12 februarie, temperaturile din termometre vor rămâne peste normalul perioadei, în special în zonele extracarpatice, cât și local în vest, nord-vest, cât și în centrul țării. În privința precipitațiilor, acestea vor fi prezente în vest, nord-vest, în zonele montane, cât și în centrul țării.

Ce se va întâmpla cu vremea în luna februarie

În privința segmentului cuprins între 12 și 19 februarie, experții de la Administrația Națională de Meteorologie ne spun că ne putem aștepta la temperaturi medii obișnuite pentru această perioadă din an. Nu este exclus ca acestea să fie puțin mai scăzute în zonele montane, cât și ușor crescute în zonele extracarpatice.

În acest punct deja începem să ne îndreptăm spre finalul lunii, iar pentru perioada cuprinsă între 19 și 26 februarie, meteorologii ne spun că ne putem aștepta la temperaturi normale pentru această perioadă din an. Însă, o veste pe care cel mai probabil că nu mulți dintre noi o vor primi cu zâmbetul pe buze este faptul că precipitațiile vor fi destul de comune, în această perioadă. În cea mai mare parte a țării noastre, va fi o tendință excedentară a precipitațiilor, în perioada cuprinsă între 19 și 26 februarie.

Astfel, în ce privește tendințele meteo de care ne vom lovi în luna următoare, se pare că meteorologii vin cu vești bune pentru românii care visează la vreme caldă. În principal, temperaturile vor fi normale pentru perioadă, chiar ușor crescute în anumite perioade de timp.

image
image
image
image
image
image
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net