Țara din Europa pe care românii o vor putea vizita fără pașaport. Decizia importantă luată de autorități

Ultima actualizare:

Românii care doresc să viziteze o destinație extrem de populară din Europa primesc vești bune din partea autorităților! Se pare că se vor desființa controalele documentelor pe aeroporturile acestei țări, pentru pasagerii care sosesc din România! Este vorba despre Elveția, pe care românii o vor putea vizita fără pașaport!

Pașapoartele nu vor mai fi cerute pe aeroporturile din Elveția
Pașapoartele nu vor mai fi cerute pe aeroporturile din Elveția

În ciuda faptului că Elveția nu se numără printre membrii Uniunii Europene, această țară face parte din spațiul Schengen, astfel că pașapoartele nu sunt necesare cetățenilor europeni care doresc să viziteze această țară. Potrivit informațiilor oferite de către cei de la observatornews.ro, începând cu data de 31 martie 2024, toți românii care ajung în Elveția cu avionul vor putea intra în această țară fără să mai aibă nevoie de pașaport.

Această decizie vine în urma hotărârii luate pe 30 decembrie 2023 de către Consiliul Uniunii Europene, prin care s-a decis, în unanimitate, eliminarea controalelor de la frontierele aeriene și maritime, atât pentru România, cât și pentru Bulgaria.

Această decizie urmează să fie aplicată începând cu 31 martie, iar Elveția, ce membră a Zonei Schengen, nu va mai cere pașaportul românilor sosiți cu avionul.

Românii vor putea vizita Elveția fără pașaport

Astfel, în aproximativ 2 luni, călătoriile de-a lungul Europei vor fi mult mai ușoare pentru români. Elveția este una dintre cele mai apreciate destinații turistice de pe continent, iar cei care ajung în această țară cu avionul vor putea face acest lucru mult mai ușor.

De asemenea, decizia Consiliului Uniunii Europene simplifică și operațiunile din portul Constanța. Odată cu sfârștiul lunii martie, verificarea mărfurilor se va efectua mult mai rapid.

Desigur, în ciuda progresului făcut de țara noastră pentru a adera la spațiul Schengen, prioritatea autorităților din România rămâne eliminarea controalelor efectuate la granițele terestre.

Aici, timpii de așteptare pot pune o problemă serioasă, iar transportatorii de mărfuri spun că cifra afacerilor scade constant, din cauza blocajelor de la granițe. România deja a cerut Uniunii Europene detalii concrete despre eliminarea acestor controale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
parcul liniei jpg
24c513e9 minivacanta de 1 mai si paste 620x413 1 webp
image png
lacul verde resort 7fbfbc original jpg
image png
Abubakar  Tahiru cartea recordurilor jpg
batran confuz istock1 jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
image
actualitate.net
image
actualitate.net