Iranul face mâine exerciţii militare cu rachete cu rază lungă de acţiune

"Vom efectua tiruri cu rachete Zelzal, Tondar şi Fateh 110 (cu rază scurtă de acţiune, n.red.) astăzi (duminică, n.red.). În această seară vom lansa tiruri de Shahab 1 şi 2 (cu rază medie de acţiune - n.red.), iar mâine (luni, n.red.) vom lansa tiruri cu Shahab cu rază lungă de acţiune", a declarat oficialul. El a adăugat că armata iraniană nu va testa nicio rachetă nouă în cursul acestor exerciţii.

Iranul dispune de rachete Shahab-3, cu o rază de acţiune de circa 2.000 de kilometri, capabile să atingă teritoriul statului Israel.

Gardienii Revoluţiei, armata ideologică a regimului, au anunţat ieri că vor începe astăzi manevre implicând tiruri de rachete, pentru a îmbunătăţi capacităţile de disuasiune ale forţelor armate iraniene. Exerciţiile nu au nimic excepţional, dar intervin într-un moment tensionat cu Occidentul în dosarul nuclear controversat al republicii islamice, după dezvăluirea existenţei unui al doilea centru de îmbogăţire a uraniului.

Iranul face regulat manevre în Golf - în special tiruri de rachete cu rază lungă şi medie de acţiune - şi anunţă constant progrese în domeniul apărării, în special în ceea ce priveşte programul balistic.

Faimosi Survivor camp jpg
FotoJet jpg
Eliminare Vica Survivor Romania Foto Pro TV jpg
horoscop shutterstock 1621310242 jpg
foto1  Vila cluj jpg
Gina pistol Smiley fiica jpg
bunicuta foto1 jpg
Frații Tate sosesc alături de o altă persoană din dosar la sediul DIICOT, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 2 februarie intampinarea domnului png
foto1  Vila cluj jpg
bunicuta foto1 jpg
Frații Tate sosesc alături de o altă persoană din dosar la sediul DIICOT, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
whatsapp 2105015 960 720 jpg
cele mai bune telefoane pana in 1 1170x644 jpeg