Îşi face berea în bucătărie
Creaţi-vă propria reţetă de bere, la domiciliu! Cu numai 250 de lei, puteţi achiziţiona o minifabrică de bere care vă livrează băutura de-a gata, oriunde în propria locuinţă: în bucătărie, pe balcon, sau chiar în dormitor.
Recipientele sunt testate cu succes de către Laurenţiu Iancu, un bucureştean de 39 de ani care, de o bună bucată de vreme, îşi invită prietenii doar la bere producţie proprie.
Pentru că licoarea preparată în casă are gustul berilor belgiene de calitate şi, în plus, mai este şi "eco", bărbatul a decis să devină chiar importatorul fabricii mobile de bere în România. Cum funţionează trăznitul utilaj, nici nu-i mare şmecherie, spune Laurenţiu.
"E un recipient în care pui apă, un pic de drojdie, zahăr şi torni conţinutul unui "kit" de bere (extract de malţ, amestecat cu hamei şi ierburi aromate), după cum arată pe prospectul de utilizare.Sigur, kit-ul de bere poate fi ales în funcţie de preferinţe, după arome sau tărie. După o săptămână în care se lasă la fermentat, berea se trage în sticle, se mai adaugă un pic de zahăr, iar sticlele se capsează.O săptămână stau la temperatura camerei, după care se mută la răcoare alte 3 săptămâni, ca drojdiile să consume zahărul şi să dea alcool. E ca la vin, cu cât e mai vechi, cu atât e mai bun", ne arată Laurenţiu principiul după care funcţionează minifabrica de bere.
Pe piaţă, între 3 şi 8 lei
Berea comercializată în magazine, baruri şi restaurante costă în funcţie de marcă, ambalaj şi cantitate, după cum urmează:
* la doză (500 ml) - între 4 şi 7 lei
* la sticlă (330 ml - 500 ml) - între 3 şi 5 lei
* la halbă (400 - 500 ml) - între 3 şi 5 lei
* la pet (1 litru - 3 litri) - între 4 şi 8 lei