Leagănul groazei

Ultima actualizare:

Tragedia a avut loc la Târgovişte, în spatele Complexului Muntenia, miercuri în jurul orei 15.00.

"Trei copii se dădeau în leagăn. Şi-au făcut vânt prea tare şi, din balans, s-au răsturnat. Scheletul leagănului l-a strivit pe Paul", a spus Tanţa Lăzărescu, o femeie care a asistat la întreaga scenă.

Părinţii băiatului sunt distruşi şi nu-şi pot imagina cum acest lucru s-a putut întâmpla copilului lor. Acum vor ca cei care au amplasat leagănul groazei în batjocură să plătească.

Reporterii "Click!" au făcut un tur al celorlalte parcuri din oraş şi au constatat că majoritatea leagănelor sunt amplasate corespunzător. În parcul Aşchiuţă sunt cinci leagăne, similare cu cel care l-a strivit pe Paul, dar toate sunt bine prinse în pământ.

Oamenii din zonă ne-au spus, însă, că au mai fost cazuri în care acestea s-au prăbuşit la pământ. "Chiar săptămâna trecută unul dintre ele s-a răsturnat. Au venit nişte muncitori şi le-au prins pe toate în ciment", ne-a spus Vasile Gheorghe, un vecin.

Reprezentanţii primăriei au o scuză pentru cele întâmplate. "Tehnologia după care sunt construite aceste leagăne este fără fixare. Normal ar fi trebuit să fie fixate, dar asta este tehnologia după care funcţionează, nu se prind cu nimic", a spus inginerul Dorin Maican, directorul Direcţiei de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat din cadrul Primăriei Târgovişte.

Poliţia aşteaptă rezultatele necropsiei şi a început o anchetă pentru a se stabili vinovatul.

Nimeni nu ştie cine l-a instalat

"În urma tragicului eveniment, la nivelul Primăriei Târgovişte s-a constituit o comisie de anchetă pentru stabilirea vinovaţilor. Am cerut completarea dosarului de achiziţie al lucrării pentru a verifica cât de sigure sunt aceste leagăne. Cei care vor fi găsiţi vinovaţi vor răspunde. Transmitem condoleanţe familiei îndoliate", au fost singurele declaraţii ale Berthei Colea, purtătorul de cuvânt al primăriei.

Reprezentanţii primăriei au refuzat să ne spună cine a amenajat parcul. Mai mult decât atât, au blocat accesul în primărie.

Trebuia verificat o dată la trei zile

Primăriile sunt cele care amenajează şi întreţin locurile de joacă din spaţiile publice.

"Piesele de joacă achiziţionate prezintă un document care certifică faptul că sunt conforme cu standardele europene ale producătorului şi că nu sunt periculoase pentru cei mici. Acestea sunt curăţate zilnic şi verificate o dată la trei zile pentru a se depista dacă s-au degradat. Această sarcină aparţine serviciilor de salubritate care funcţionează pe lângă primării. Orice piesă defectă este înapoiată furnizorului pentru a fi înlocuită", ne-a spus Ştefan Dumitraşcu, arhitectul şef al sectorului 3 Bucureşti.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
1280px Podul de la Cernavodă distrus în 1916 jpg
poligon explozie jpg
ucraina png
Schengen shutterstock 9 jpg
lidl jpg
profi1 jpeg
cna consiliul national al audiovizualului Foto Facebook jpg
masina electrica
image
actualitate.net
image
actualitate.net