Ce presupune „Legea 2 Mai”, propunerea ministrului Justiției în lupta împotriva consumului de droguri

Ultima actualizare:

Tragedia de la 2 Mai soldată cu moartea a doi tineri, provocată în luna august de un șofer drogat, a adus în atenția autorităților consumul de droguri din România, o problemă care a luat proporții în ultimii ani, dar în fața căreia cei în măsură închideau ochii. Tragedia provocată de Vlad Pascu, un tânăr de 20 de ani, dar care se droga de la 13 ani a scos la iveală realitatea cruntă despre consumul de substanțe interzise în rândul tinerilor români. Cifrele oficiale indică 1,2 milioane de consumatori ocazionali sau dependenți la nivel național, însă în realitate numărul acestora este mult mai mare. Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, propune acum o lege prin care să combată acest flagel: „Legea 2 Mai”.  

vlad pascu accident jpeg

Traficul de droguri, combătut cu o nouă lege care să poarte numele „2 Mai”

Coaliţia pregăteşte legi mai aspre împotriva consumatorilor şi traficanţilor de droguri.

Ministrul Justiției (Alina Gorghiu de la PNL) propune o lege similară cu „Legea Anastasia”, care să prevadă că traficanții de droguri trebuie condamnați la închisoare cu executare, fără posibilitatea pedepselor cu suspendare.

„Pedepsele sunt între 3 și 10 ani, între 10 și 20 de ani, similare cu infracțiunea de omor. Problema este următoare: uneori aceste pedepse sunt înjumătățite, pentru că această lege prevede posibilitatea ca traficantul să facă un denunț în etapa urmăririi penale, să livreze un alt traficant de droguri, să dea informații pentru identificarea altora, astfel încât să beneficieze de reducerea de pedeapsă. Și atunci e posibil ca instanța să-i dea pedeapsă cu suspendare”, a explicat ministrul la Digi24.

Gândiți-vă la o lege similară cu „Legea Anastasia”, căreia să îi zicem legea 2 Mai, prin care pentru traficul de droguri de mare risc, traficanții să nu mai beneficieze de suspendare, ci doar de pedepse cu executare”, a spus Goorghiu.

Numele legii „2Mai” este dat după cel al localității unde pe data de 19 august, Vlad Pascu, un tânăr care atunci avea 19 ani, drogat cu șase substanțe psihoactive, a dat cu mașina peste un grup de tineri, iar doi dintre ei au murit. 

Propunerea senatorului Robert Cazanciuc

Pe de altă parte, senatorul PSD Robert Cazanciuc a depus deja un proiect care prevede, printre altele, interzicerea dreptului de a conduce pe o perioadă de până la 10 ani în cazul şoferilor depistaţi la volan sub influenţa drogurilor sau alcoolului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net