Mircea Beuran: «Teo ar putea avea nevoie de a doua operaţie»
Operaţia la care a fost supusă, joi, Teo Trandafir a fost un succes, au anunţat medicii austrieci. Totuşi, aceştia au declarat că sunt de un optimism moderat în ceea ce priveşte recuperarea pacientei lor. Chirurgul Mircea Beuran ne-a explicat în ce constă o astfel de intervenţie şi care pot fi urmările.
De joi după masă, Teo se află la Terapie Intensivă, în stare bună, după cum au anunţat chiar specialiştii de la AKH Viena, clinica unde deputata PDL se află internată din 11 ianuarie.
„Doamna Teodora Trandafir a suferit o intervenţie chirurgicală majoră pentru infecţia pancreatică şi cea abdominală care s-au exacerbat. Rămăşiţele necrozate ale glandei pancreatice au fost îndepărtate, după care s-au făcut un drenaj şi un lavaj al cavităţii abdominale. Sunt de un optimism moderat că această intervenţie reprezintă un pas major în recuperarea pacientei", a declarat, după operaţie, prof. Michael Gnant, şeful echipei care a realizat intervenţia.
Prof. dr. Mircea Beuran ne-a declarat că pancreatita acută severă este o boală foarte gravă.
Citeşte şi:
I-au tăiat o bucată din pancreas
Operaţia lui Teo a reuşit! Vezi ce spun medicii!
„În pancreas şi în jurul lui se formează nişte zone care acumulează lichid, deoarece glanda pancreatică, practic, se rupe.Acest lichid produce necroze ale ţesutului peripancreatic, care se infectează. Se formează, astfel, nişte abcese intra-abdominale care dau febră, frisoane, lipsa poftei de mâncare, o stare septică. În unele cazuri, necrozele se rezolvă laparoscopic, însă, din cauză că nu sunt uşor de abordat, uneori, necesită chirurgie clasică.Operaţia se numeşte necrectomie şi constă în eliberarea zonelor necrozate. Prof. Gnant nu poate fi foarte optimist, pentru că necrozele au «vârste» diferite, în sensul că nu se maturizează şi nu se infectează toate în acelaşi timp.Tocmai de aceea i-au făcut lavaj şi drenaj. Practic, pe tuburile de dren se mai pot elibera ţesuturi necrozate, însă, adesea, e nevoie de o a doua operaţie pentru a se scoate necrozele formate", a explicat prof. Beuran.
Va depinde toată viaţa de tratament
Pancreatita produce o serie de alte complicaţii.
„În această boală este alterată serios secreţia enzimelor pancreatice şi a hormonilor. Prin urmare, un pacient cu această afecţiune poate deveni diabetic sau va putea avea probleme cu digestia. Prin urmare, va depinde tot restul vieţii de nişte pastile care conţin enzime pancreatice. De asemenea, baza alimentaţiei va fi mâncarea fiartă", a mai spus prof. Beuran.
Carmen Harra: "Teo Trandafir va trăi până la 67 de ani, poate 72"
Tatăl lui Teo, disperat: "Nu pot decât să sufăr şi să mă rog"
Un prieten, despre Teo: «Sigur s-a îmbolnăvit de la pastilele de slăbit»