Mititeii cu muștar „l-au dat pe spate” pe un premier european. Ce a scris pe facebook

Premierul Bavariei, aflat într-o vizită în România, a mâncat pentru prima oară mititeii cu muștar. A fost atât de încântat de gustul lor încât le-a dedidcat o postare pe facebook, recomandând fanilor lui să vină în România pentru a gusta produsul tradițional românesc.

Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg

Markus Soder, premierul Bavariei, a participat în weekend la Festivalul sașilor din Transilvania desfășurat în localitatea germană Dinkelsbuhl. După ce a mâncat mici cu muștar, Soder a fost atât de încântat de gustul lor și a împărtășit experiența cu prietenii săi virtuali de pe Facebook.

"Întotdeauna există ceva special la Festivalul sașilor din Transilvania: micii. Se mănâncă cu muștar picant și sunt pur și simplu grozavi!” a scris Soder pe pagina sa de Facebook.

Postarea lui a adunat mii de reacții și comentarii. Germani și români deopotrivă au scris despre celebrii mici românești.

"Da, în România asta e o tradiție. În fiecare weekend cu bere", scrie Dumitru Opris.

„Cârnăciorii aceștia sunt foarte gustoși. Am luat de câteva ori”, comentează un german, iar un altul a scris „Sunt cu adevărat delicioși”.

„Da este adevarat. Îi știu din orașul meu natal. Au gust foarte bun. Frumoasă sărbătoare!” a scris o româncă din Germania.   

"Arată foarte bine. Par să aibă un gust bun. Muștarul va fi întotdeauna bun".

Unii s-au plâns însă de prețul ridicat al delicateselor românești.

"Și sunt, de asemenea, super scumpi: 2.50 EURO bucata + 0.50 EURO chifla".

Dacă mulți dintre prietenii virtuali ai premierului Landului Bavaria avuseseră ocazia să cunoască gustul deosebit la micilor românești, alții, atrași de poza cu apetisații mititei, dar și de comentariile pozitive, au scris că sunt hotărâți să vină în România pentru a-i testa la fața locului.  

Întâlnirea sașilor transilvăneni are loc în localitatea Dinkelsbuhl, încă din 1951.

În cadrul Festivalului, a fost organizată și o paradă a costumelor tradiționale, multe specialități culinare, toate apreciate, însă micii cu muștar au fost un adevărat magnet pentru cei peste 20.000 vizitatori care au ajuns la Festival. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
Fagul imparatului png
ocna mures jpg
Regele Charles  GettyImages jpg
439899984 2637790709761372 8663448278139324788 n jpg
15aae50a190c8adbd0df703e1bc213d2 jpg
sat pixabay jpg
corinita din salcie jpg
index webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net