Cum să mănânci mici fără să te îngrași. Trucuri pentru masa de 1 Mai

Ultima actualizare:

    Micii nu dăunează siluetei dacă nu-i combini cu pâine sau alcoolDoto: Shutterstock
Micii nu dăunează siluetei dacă nu-i combini cu pâine sau alcoolDoto: Shutterstock

De 1 Mai micii berea și vinul nu lipsesc de pe masa românilor. Cei mai mulți pun lângă mititei și o porție zdravănă de cartofi prăjiți. O adevărată bombă calorică! Dar există însă și trucuri care te ajută să mănânci mici fără să te îngrași.

Nici un grătar fără mici! Aceasta este deviza românilor, mai ales la zi de sărbătoare. Din fericire, nutriționiștii spun că au mai puține calorii de hamburgerii și, consumați cu moderație și în combinațiile potrivite, nu dăunează siluetei.

Important este să alegi mititei nu foarte grași, din vită, oaie sau poate și puțin porc și fără aditivi alimentari. Iar dacă îi faci în casă este și mai bine.

Cumperi o bucată slabă de carne, o toci, o condimentezi după gust, adaugi puțin bicarbonat și gata pasta. Nu-i prăjești în ulei, ci îi prepari la grătar, într-o tigaie grill sau la cuptor.

De asemenea, este important să nu-i mănânci cu pâine sau cu cartofi prăjiți. Cel mai bine, este să servești alături de mititei o salată cu de toate, asezonată cu puțin ulei de măsline și lămâie.

Citricele ajută la topirea grăsimilor. E de evitat și consumul de alcool și de sucuri răcoritoare în timpul mesei. Și ai grijă să nu exagerezi cu cantitățile!  

100 de grame de mici au 350 de calorii

Potrivit nutriţioniştilor, 100 de grame de mici pot avea până la 350 de calorii, iar o bucată are în jur de 80 de grame. Ceaiul verde sau de gimbir te ajută la digestie și stimulează arderea grăsimilor.

De aceea este de preferat să-l bei imediat după masa festivă de 1 Mai. Iar ca desert e bine să optezi pentru ananas. O felie zemoasă din acest frunct ajută la reglarea tranzitului intestinal.

Acesta conține bromelină, o enzimă care ajută la o bună digerare a proteinelor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net