«N-avem bani nici să-l îngropăm»
Vestea morţii lui Cătălin Bărbulescu a căzut ca un trăsnet asupra părinţilor şi bunicilor bărbatului de 31 ani, din localitatea Mărunţei, Olt. Tânărul muncea la înălţimi ameţitoare pentru a-şi întreţine familia. Sâmbăta trecută a căzut de la 20 de metri şi a spus „adio" vieţii. Mult prea repede.
Cu toţii îl plâng pe cel despre care spun că era un băiat harnic şi respectuos. Nimeni nu se gândea acum şase ani, când a plecat Cătălin în Bucureşti, că bărbatul avea să se întoarcă acasă în coşciug.
„Era de şase ani în Bucureşti, la firma asta. Avea calificare în domeniu şi nu a avut niciodată accidente. Chiar dacă se pricepea, eu tot timpul i-am zis să renunţe la meseria asta, că prea e periculoasă, dar nu m-a ascultat. Acum trebuie să-l duc la groapă, dar n-avem bani de înmormântare", a spus Ion Bărbulescu, tatăl alpinistului care sâmbătă a căzut de la etajul cinci al unei clădiri de birouri din zona Grozăveşti.
Familia tânărului decedat crede că tragedia s-a petrecut din neglijenţă. „Eu ştiu că firma era serioasă, le dădea echipamente bune. Mă gândesc că a greşit el cu ceva de a căzut", a explicat tatăl lui Cătălin.
Reprezentanţii firmei la care lucra Cătălin spun că acesta a comis greşeli de începător care i-au fost fatale. Cu toate acestea, firma le-a promis oamenilor că se va ocupa de aducerea trupului acasă şi le va da un ajutor de înmormântare.
Şi Primăria Mărunţei va sprijini familia Bărbulescu cu o sumă de bani, întrucât părinţii tânărului sunt oameni sărmani. Cătălin Bărbulescu era căsătorit de un an şi nu avea copii.
Cătălin şi-a dat ultima suflare în braţele soţiei sale.Familia şi vecinii victimei au aprins lumânări lacasa părintească
Reporterul Click! a testat această meserie grea
Reporterul special Emil Simionescu a spălat geamuri la înălţime, pentru câteva ore, când a testat meseria de alpinist utilitar. Experienţa a fost terifiantă.
„Mereu aveam senzaţia că acele cordoane se vor rupe şi că mă voi zdrobi de asfalt. Cel mai greu a fost să manevrez coarda secundară la coborâre. Ca să speli geamuri trebuie să stai în echilibru. După câteva ore te dor toţi muşchi".