10 sfaturi să prelungeşti viaţa cauciucurilor de vară

Ultima actualizare:

Atenţie la uzura şi adâncimea anvelopei

Verifică adâncimea benzii de rulare a anvelopelor şi înlocuieşte-le cu unele noi când sunt uzate. Acest lucru va garanta tracţiunea şi aderenţa în timpul mersului. Schimbă anvelopele înainte ca adâncimea benzii de rulare să se uzeze până la 1,6 mm. Securitatea ta depinde de un nivel bun al adâncimii benzii de rulare deoarece: canelurile acesteia dispersează apa ajutând la menţinerea controlului; se reduce semnificativ riscul de acvaplanare;  o presiune a aerului corectă precum şi întreţinerea regulată a autoturismului te va asigura pe tine, ca şofer, că şi anvelopele performează la maximul lor pentru cel mai lung timp posibil;

Banda de rulare face aderenţă cu drumul, afectând distanţa de care aveţi nevoie pentru frânare.

Verifică presiunea anvelopelor

Presiunea corectă a anvelopelor reduce riscul de a pierde controlul asupra maşinii. Presiunea poate scădea din cauza unor mici perforaţii, din cauza eliminării naturale a aerului prin intermediul componentelor anvelopei sau a scăderii temperaturii ambiante. Verifică presiunea în roţi lunar şi înainte de orice drum mai lung dar numai atunci când pneurile sunt reci. E indicată verificarea presiunii o dată pe lună pentru că: Presiunea joasă creşte riscul deteriorării anvelopei; Presiunea în exces de 20% poate reduce durata de viaţa a anvelopei cu aproximativ 10.000 de km;  Presiunea corectă a anvelopelor duce la economie de carburant.

Echilibrarea roţilor

Echilibrează roţile atunci când o anvelopă este înlocuită, când o greutate de echilibru este mutată sau eliminată sau când aţi cumpărat anvelope noi. În cazul în care roţile nu sunt echilibrate corespunzător, acest lucru va provoca uzura inegală şi rapidă, vibraţii, mai multă presiune pe roţile din faţă.

Alinierea roţilor

Dacă anvelopa a venit în contact cu un obiect solid (o bordură sau groapă) sau ai observat o uzură neuniformă a pneurilor, ar trebui mers cu maşina într-un service auto. Este important să se asigure alinierea corectă a cauciucurilor pentru că se obţine cea mai bună ţinută de drum, se protejează anvelopele de uzură neregulată, economiseşti carburant.

Valvele şi componentele acestora

Valvele şi componentele acestora sunt, de obicei, din cauciuc, astfel încât sunt supuse deteriorării. La viteze mari, o valvă crăpată sau deteriorată se poate îndoi de la forţa centrifugă şi poate permite pierderea de aer. Valvele în stare bună de funcţionare menţin un sigiliu etanş, o presiune corectă în anvelopă şi o viaţă mai lungă a acesteia.

Atenţie la frâne bruşte şi demaraje în forţă!

Specialiştii PrimatGold ne spun cum să circulăm cu maşina pentru a uza cât mai puţin pneurile. Orice demaraj şi frânare excesive vor scurta viaţa anvelopelor cu peste 45% din durata normală de viaţă. Orice anvelopă care intră în contact cu substanţe chimice prezintă riscul unei explozii în rulaj din cauza solicitărilor. Evită să mergi cu frâna de mână trasă!Nu expune pneurile la umiditate excesivă şi raze ultraviolete!Pneurile uzate duc la pierderea controlului autovehicului, acvaplanare, iar  distanţa de frânare este mult mai mare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
image png
venice 2855264 1280 jpg
cozi ceausescu jpg
orasul 5 min danemarca  jpg
Produse Lidl pe raft - magazin FOTO Shutterstock
Parlamentul European si Iohannis   sala goala FOTO Radu Eremia jpg
oala presiune jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net