1.093 de centre pentru vaccinarea anti-Covid-19! Cum vor fi împărțite între medici și populație
Guvernul a înființat Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea Împotriva Covid-19 (CNCAV). Potrivit acestuia, până acum România are 1.093 de centre pentru vaccinarea anti-Covid-19, care vor fi împărțite între medici și populație.
Discuțiile despre cum va avea loc vaccinarea anti-Covid-19 în România sunt la ordinea zilei. Ieri, 9 decembrie, a avut loc o ședință de lucru cu Direcțiile de Sănătate Publică din toată țara, despre pregătirea centrelor de vaccinare.
Astfel, până în momentul de față, au fost identificate 1.093 de centre, dintre care 352 sunt fixe și sunt pregătite pentru vaccinarea personalului medical și a celui medico-social, iar 663 de centre fixe și 78 centre mobile sunt pentru vaccinarea celorlalte categorii populaționale, conform Strategiei de vaccinare.
”Menționăm că numărul centrelor de vaccinare va fi actualizat în funcție de nevoile identificate în fiecare etapă a campaniei de vaccinare, pentru a facilita accesul echitabil al tuturor persoanelor care doresc să se vaccineze”, au transmis reprezentanții CNCAV.
Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea Prim-ministrului. Acesta este condus de medicul militar Valeriu Gheorghiță și de Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății.
Vaccinarea anit-Covid-19 va demara la începutul anului viitor
Primele vaccinuri vor ajunge în România la începutul anului viitor. Vor fi în jur de un milion de doze, care va fi injectat în doză dublă.
Primii vaccinaţi vor fi lucrătorii din sectorul sanitar şi persoanele din grupele de risc, iar întreaga populație va fi imunizată cel mai devreme, în primăvara anului 2021.
Marea BRiatnie, primul stat din Europa unde a început vaccinarea anti-Covid-19
Marți, 8 decembrie, a început campania de vaccinare anti-Covid-19 în Regatul Unit. Grav afectată de pandemie, cu peste 61.000 de decese, Marea Britanie este prima țară din lume care a autorizat serul Pfizer-Biontech.
Primii vaccinaţi sunt vârstnicii de peste 80 de ani, angajaţii din domeniul medical, precum şi rezidenţii şi personalul căminelor de îngrijire.
Citește și:
https://www.click.ro/news/extern/ce-efecte-secundare-au-aparut-la-voluntarii-testati