2000 de lei, gratuit, pentru părinți. Care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinești

Un nou proiect de lege ar putea deveni realitate, iar pentru unii părinți din țara noastră asta ar putea aduce o sumă de 2000 de lei. Află alături de Click! care sunt condițiile impuse de către autorități, pentru a putea beneficia de acești bani din partea guvernului.

Părinții ar putea beneficia de bani din partea guvernului
Părinții ar putea beneficia de bani din partea guvernului

După ce întreg sistemul educațional din țara noastră a fost blocat datorită grevei provocate de salariile mici plătite de guvern, autoritățile au găsit în buget o sumă îndeajuns de bună pentru un nou proiect. Mai precis, este vorba despre o lege care vine în sprijinul părinților, cu o sumă de 2000 de lei. Desigur, lucrurile nu sunt chiar atât de simple, iar guvernul ar impune unele condiții pentru părinții care doresc să se înscrie în acest program, potrivit celor de la mediaflux.ro. Aflați în continuare despre ce fel de cerințe este vorba.

Mai precis, banii ar veni în forma unei indemnizații, lunarem, pentru toți cei care au în întreținere mai mult de 2 copii, sub vârsta de 18 ani. Inițiatorul acestui proiect, deputatul din partea PNL, Gigel Știrbu, spune că această indemnizație lunară nu ar fi impozitată și nu va ține cont de veniturile realizate de către părinți. Suma primită ar fi cel puțin echivalentă cu un salariu minim pe economie. Mai mult decât atât, cei interesați de a se înscrie în acest program trebuie să mai știe că guvernul cere ca măcar unul dintre părinți să aibă deja o sursă de venit, iar copii să fie înscriși la o instituție de învățământ, începând de la vârsta de 3 ani.

Legea încearcă să ridice natalitatea din România

Conform sursei, începând din anul 1990, până în 2021, țara noastră a pierdut undeva în jurul a 4,16 milioane de locuitori. Astfel, autoritățile încearcă să se folosească de asemenea ajutoare financiare pentru a stimula rata natalității din România și pentru a crește numărul populației. Deputatul Gigel Știrbu a depus acest proiect la Biroul Permanent al Camerei Deputaților, potrivit sursei citate.

image
image
image
image
image
image
shutterstock 179983460 jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
front casa 1 jpg
Crizantemă jpeg
Un nou sezon de „Străzi deschise”, începând din weekendul 29-30 aprilie, pe Calea Victoriei (foto: Facebook / Nicușor Dan)
Carmen Iohannis si Jill Biden in Romania scoala elevi ucraineni (4) jpg