2000 de lei, gratuit, pentru părinți. Care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinești

Un nou proiect de lege ar putea deveni realitate, iar pentru unii părinți din țara noastră asta ar putea aduce o sumă de 2000 de lei. Află alături de Click! care sunt condițiile impuse de către autorități, pentru a putea beneficia de acești bani din partea guvernului.

Părinții ar putea beneficia de bani din partea guvernului
Părinții ar putea beneficia de bani din partea guvernului

După ce întreg sistemul educațional din țara noastră a fost blocat datorită grevei provocate de salariile mici plătite de guvern, autoritățile au găsit în buget o sumă îndeajuns de bună pentru un nou proiect. Mai precis, este vorba despre o lege care vine în sprijinul părinților, cu o sumă de 2000 de lei. Desigur, lucrurile nu sunt chiar atât de simple, iar guvernul ar impune unele condiții pentru părinții care doresc să se înscrie în acest program, potrivit celor de la mediaflux.ro. Aflați în continuare despre ce fel de cerințe este vorba.

Mai precis, banii ar veni în forma unei indemnizații, lunarem, pentru toți cei care au în întreținere mai mult de 2 copii, sub vârsta de 18 ani. Inițiatorul acestui proiect, deputatul din partea PNL, Gigel Știrbu, spune că această indemnizație lunară nu ar fi impozitată și nu va ține cont de veniturile realizate de către părinți. Suma primită ar fi cel puțin echivalentă cu un salariu minim pe economie. Mai mult decât atât, cei interesați de a se înscrie în acest program trebuie să mai știe că guvernul cere ca măcar unul dintre părinți să aibă deja o sursă de venit, iar copii să fie înscriși la o instituție de învățământ, începând de la vârsta de 3 ani.

Legea încearcă să ridice natalitatea din România

Conform sursei, începând din anul 1990, până în 2021, țara noastră a pierdut undeva în jurul a 4,16 milioane de locuitori. Astfel, autoritățile încearcă să se folosească de asemenea ajutoare financiare pentru a stimula rata natalității din România și pentru a crește numărul populației. Deputatul Gigel Știrbu a depus acest proiect la Biroul Permanent al Camerei Deputaților, potrivit sursei citate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net