21 de traficanți de droguri din Iași, trimiși în judecată. Cel mai neobișnuit mod de a transporta stupefiantele
Cea mai mare rețea de traficanți de droguri din Iași a fost trimisă în judecată. Impresionantă este una din metodele prin care obișnuiau să transporte heroina pentru a nu fi descoperită la o eventuală percheziție: în vaginul femeilor implicate în grupare.
Din rețea fac parte 21 de persoane, bărbați și femei, toate acuzate de procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism. Astfel, Mitică Marinescu, Camelia Dinu, Doinița Ioniță (zisă „Dana Mitică”), Robert Marinescu, Niculae Sticlan (zis „Nicu Kapai”), Zamfira Florentina Sebastian, Florentin Costache, Andrei Ștefan, Mihai Bălteanu (zis „Duțu”), Oprea Pulbere (zis „Bebe a lu’ Ștoacă”), Ady Șerban (zis „Buză”), Silviu Gațu (zis „Durluț”), Gigel Schollaret Udilă, Vasile Paraschiv (zis „Sile”), Constantin Adrian Barhan, Dragoș Valentin Nichifor, Ioana Ramona Popa, Vasile Andrei, David Lucian Dumitrașcu, Răzvan Petrică Acsinte și Ciprian Crîșmăruc au fost trimiși în judecată pentru trafic de droguri, scrie bzi.ro.
Drogurile erau cumpărate din cartierul bucureștean Ferentari
Traficanții au intrat în atenția procurorilor DIICOT Iași la începutul anului 2019, iar la sfârșitul lui iulie 2020, în Iași au fost făcute 7 percheziții domiciliare în urma cărora a fost destructurată gruparea. Drogurile erau cumpărate de la o rețea din cartierul bucureștean Ferentari. Modul în care aceștia aduceau drogurile în Iași i-a șocat până și pe anchetatori: bărbații mergeau însoțiți de mai multe femei care transportau drogurile în vagin.
Cum acționau traficanții
De la începutul lunii ianuarie 2019, tot mai mulți tineri ieșeni se deplasau în Capitală, de unde îți procurau personal heroină de la diverși dealeri. Conform anchetatorilor, indivizii nu se cunoșteau cu dealerii din București, astfel că încercau să cumpere în mod direct sau prin intermediari. Oamenii legii au adăugat că rețeaua era una dintre cele mai mari din România. Heroina era vândută sau consumată de interlopi. În ce privește dealerii de heroină din cartierul Ferentari, unul dintre suspecți era cel care superviza activitatea infracțională a surorilor sale, cât și a altor persoane implicate alături de acestea în activitățile de trafic de heroină.
„Gruparea a fost alcătuită, în principal, pe criterii familiale, dar au fost acceptate și persoane care nu făceau parte din familia „lărgită”, și anume persoane care aveau permise de conducere și efectuau servicii de taximetrie. Acceptarea acestor persoane a avut rolul de a nu crea suspiciuni cu privire la deplasările efectuate în scopul preluării / acceptării unor cantități de heroină”, au subliniat procurorii DIICOT.
Citește și: