5 sfaturi pentru a-ți planifica veniturile în așa fel încât să te ajungi cu banii de la un salariu la altul

Ultima actualizare:

    Când vine vorba despre vacanță, bancherii vă sfătuiesc să puneți toate costurile pe hârtie și să economisiți bani din timp
Când vine vorba despre vacanță, bancherii vă sfătuiesc să puneți toate costurile pe hârtie și să economisiți bani din timp

Cum să te ajungi cu banii de la un salariu la altul și să strângi și pentru vacanță? Sunt întrebări la care bancherii au răspuns. Iată cinci sfaturi de la ei care te vor ajuta să-ți planifici veniturile în așa fel încât să duci un trai normal!

„După realizarea unui studiu în comunitatea ING „La povești pe-o bancă”, am observat că majoritatea persoanelor nu își alocă suficient timp pentru prevenirea dificultăților financiare. Ele caută soluții punctuale pentru o problemă, dar nu au timpul și curiozitatea de a găsi răspunsuri înainte ca situația critică să apară. Mai mult, atât acestea cât și apropiații lor spun că s-au confruntat cu probleme financiare în ultima perioadă. Ca să se descurce, fie au apelat la rude ori prieteni pentru un împrumut, fie au redus cheltuielile, și-au folosit economiile sau și-au schimbat job-ul. În unele cazuri, și-au luat chiar și al doilea job pentru a face față. Așadar, sperăm să venim în întâmpinarea și, mai ales, în preîntâmpinarea acestor probleme, cu sfaturi și soluții rapide”, a punctat Silvia Mihăilescu, director de Marketing și Comunicare la ING Bank România.


    Silvia Mihăilescu, la ING Bank, vă dă cinci sfaturi ca să vă ajungeți cu banii
Silvia Mihăilescu, la ING Bank, vă dă cinci sfaturi ca să vă ajungeți cu banii

Acesta vine cu cinci sfaturi concrete pentru români.

Fă-ți meniul pentru o săptămână

Conform celui mai recent studiu INS2 privind veniturile și cheltuielile lunare, românii alocă cea mai consistentă parte din bugetul lunar pentru produse alimentare și băuturi nealcoolice.

Planificarea meniului săptămânal și notarea alimentelor necesare atunci când mergem la cumpărături este un obicei sănătos, care poate fi adoptat rapid și cu efort minim.

Un alt lucru cunoscut, dar deseori ignorat, este că mersul la supermarket atunci când ne este foame umple rapid coșul de cumpărături.

Acest obicei ne poate face să cumpărăm mai mult decât putem consuma și să risipim și mâncarea, și banii. Mai mult, comandarea excesivă de la restaurante poate duce, de asemenea, la depășirea bugetului alocat pentru mâncare.

Prin urmare, cu o mai bună organizare putem evita risipa și chiar să economisim;

Economisește din timp pentru vacanță

Cel mai sănătos lucru pentru bugetul nostru atunci când vine vorba de vacanță este să economisim din timp.

Întâi punem pe hârtie costurile estimative pentru transport, cazare și cheltuieli, după care putem stabili o sumă lunară pe care o punem deoparte imediat ce intră salariul.

Ca să nu fim tentați să cheltuim din ei, putem să îi transferăm într-un cont de economii separat.

Și să nu uităm că e important să reluăm obiceiul de a economisi atunci când ne întoarcem din vacanță, pentru a reconstrui fondul destinat următoarelor obiective pe termen mediu sau scurt;

Cheltuieli lunare în stil japonez

Notarea cheltuielilor lunare într-un jurnal poate fi una dintre cele mai bune decizii din punct de vedere financiar.

Deși suntem fanii digitalizării, nu îi putem contrazice pe experții care spun că este o metodă foarte bună prin care le putem ține evidența.

Simpla trasare a unui buget nu este suficientă, deoarece felul în care este cheltuit trebuie și el urmărit.

Iar așa putem observa la sfârșitul lunii ce cheltuieli sunt esențiale, care sunt inutile și cum să organizăm bugetul mai bine pentru luna ce urmează;

Notează-ți cheltuiele într-un jurnal

Crearea de liste se aplică atunci când mergem la magazin, dar și când ne gândim la obiective financiare. Este bine și sănătos să ținem un jurnal cu toate obiceiurile bune ca un exercițiu de recunoștință, prin care ne bucurăm de micile schimbări pe care le aducem în rândul obiceiurilor noastre financiare. Poți face asta de unul singur sau poți să-l împarți cu jumătatea ta;

Investește pentru viitor

Niciodată nu este prea târziu ca să aflăm cum putem investi înțelept. Trebuie să ne informăm corect, să ținem întotdeauna cont de riscuri și să ne diversificăm ”coșul” de investiții.

În acest fel obținem un mix de riscuri, unde un procent relevant din economii este ținut în instrumente clasice, care au un risc minim, deși oferă un câștig mai mic.

Totodată, să nu uităm de investiția în dezvoltarea personală, care poate aduce ulterior noi surse de venit.

Citește și: 

Cum să economiseşti bani în timp ce faci cumpărături

Cum economiseşti bani în concediu

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Meghan Markle interviu, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
adolescenti jpg
1280px Romania 1913 1916 jfif
Dezbatere prezidențială între Donald Trump și vicepreședintele Kamala Harris. FOTO AFP
tsunami  jpg
9 george washington shutterstock 423235858 jpg jpeg
casierie banca jpeg
mosmon baia mare jpg
apartament pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net