60 de familii dintr-un bloc din Năvodari au rămas fără locuințe. Oamenii revoltați cer ajutorul: „Am casă doar pe hârtie”

Mai mulți locatari ai unui bloc din Năvodari sunt revoltați pe faptul că nu mai pot locui în casele pentru care au plătit bani grei. Coșmarul a 60 de familii durează de mai bine de 1 an și jumătate, din cauza unui incendiu izbucnit la o mansardă în luna mai a anului 2022. 

Situație fără precedent într-un bloc din Constanța / foto: Arhiva Click!
Situație fără precedent într-un bloc din Constanța / foto: Arhiva Click!

De atunci și până acum lucrurile au rămas neschimbate, locatarii venind acasă doar în vizită, să vadă dacă s-a mai destrămat ceva. Cei de la mansardă au rămas și fără acoperiș, iar cei de la etajul 5 au locuințele distruse. 

Situație fără rezolvare pentru cele 60 de familii din Constanța

Oamenii se plâng că acum locuințele lor sunt distruse și nimeni nu vine cu nicio rezolvare: 

„Îmi curge apă prin pereți, de câte ori plouă, instalația electrică nu o pot folosi, din aparatură am salvat câte ceva, mobila e distrusă”, a declarat proprietarul unui apartament cu două camere, potrivit Adevărul.

O altă persoană care are apartamentul la etajul 5 privește cum a mai rămas cu casa doar pe hârtie. 

„Am casă doar pe hârtie. Casa mea e o peșteră. M-am îmbolnăvit și acum îmi vine să plâng. Va dați seama cum e să pierzi tot ce ai avut vreodată? Nu se poate locui aici”, spune proprietara unui apartament de două camere de la etajul al cincilea.

Locatar din blocul din Năvodari afectat de incendiu / foto: Adevărul (Antonia Ispas)
Locatar din blocul din Năvodari afectat de incendiu / foto: Adevărul (Antonia Ispas)

Un alt locatar mărturisește că a luat atitudinea pentru soluționarea problemei: i-a dat în judecată pe vecinii de la mansarda în care a izbucnit accidentul. Vestea neplăcută pentru bărbat a fost că instanța a respins acțiunea depusă și astfel că nu mai are nicio speranță că lucrurile vor reveni la normal și va putea să revină, într-un final, acasă.

„I-am dat în judecată pe vecinii de la mansardă. Ne judecăm între noi. Instanța ne-a respins acțiunea pentru că așa distruse cum sunt, acelea sunt proprietățile lor, iar dreptul la proprietate nu poate fi încălcat”, a fost declarația acestuia.

image
image
image
image
image
image
calculator 1680905 1280 jpg
casa pereti bere jpg
copac jpg
camera hotel png
sala de clasa jpeg
image png
man 4134645 1280 jpg
 Carmen Brumă (46 de ani) este profesoară atunci când vine vorba de fitness și alimentație sănătoasă
image
actualitate.net
image
actualitate.net