7 soluţii ca să elimini mirosul de ţigară

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Şi pentru cei mai împătimiţi fumători, mirosul de ţigară care rămâne în camera unde s-a fumat intens sau în maşină, după un drum mai lung, e imposibil de suportat. Iată câteva trucuri care să te scape de neplăcutul miros al ţigărilor.

Spală tot cu detergent

Dacă e vorba de casă, e puţin mai uşor. Fumul de ţigară rămâne în perdele, draperii, covoare, lenjerie de pat, tapiserii, feţe de masă etc.

Primul lucru pe care trebuie să-l faci ca să scoţi mirosul este să speli toate aceste textile.

Asta nu va fi o activitate prea uşoară, mai ales în ceea ce priveşte tapiseria maşinii, deşi există nişte sprayuri cu spumă curăţătoare care îşi fac treaba destul de bine.

Dă cu aspiratorul prin toate colţurile

 Microparticulele solide ale fumului de ţigară pot fi înlăturate, măcar parţial, prin aspirare. Covoarele, canapeaua, fotoliile şi scaunele din maşină pot fi aspirate. Nu uita nici de covoraşele autoturismului.

Oţetul absoarbe mirosurile

Un castron cu oţet de vin sau oţet sintetic, lăsat peste noapte în camera în care s-a fumat, va absorbi surprinzător de bine mirosul de tutun. Dacă în paralel se lasă şi o fereastră deschisă, dimineaţa aproape că nu se va mai simţi mirosul.

Zaţul de cafea parfumează

Sună ciudat, dar se pare că dă roade. Nu trebuie împrăştiat ca bicarbonatul, ci trebuie pus în filtre de hârtie bine legate, iar acestea trebuie aşezate acolo unde e mirosul mai puternic.

Foloseşte un castron cu cărbuni

Nu va fi foarte estetic să ţii în casă un castron sau o tavă cu cărbuni, dar are efecte minunate în ceea ce priveşte absorbţia şi neutralizarea mirosurilor.

De exemplu, pentru casa de vacanţă sau casa de la ţară: trebuie să plecaţi repede şi nu aveţi timp să aerisiţi. Puneţi cărbuni pe jos când plecaţi şi mirosul va dispărea.

Citricele şi bicarbonatul împrospătează aerul

Lămâile şi portocalele. O variantă cu destul succes este şi cea bazată pe coji de lămâie, portocală sau grapefruit, puse în încăpere şi lăsate până când se deshidratează complet. Nu va face minuni, dar se va simţi efectul.

Bicarbonat de sodiu. Bun la atâtea şi atâtea lucruri, acest praf alb este folosit şi la îndepărtarea mirosurilor neplăcute.

Trebuie presarat pe zonele care miros urât, lăsat câteva ore să absoarbă compuşii chimici cu arome neplăcute şi apoi îndepărtat cu ajutorul aspiratorului.

Dar aveţi grijă să testaţi înainte de a pune bicarbonatul pe ţesături, pentru că unele materiale textile îşi pot pierde culoarea din cauza bicarbonatului.

Spală geamurile maşinii cu oţet

În primul rând, este recomandat să aerisiţi pe cât posibil maşina. Scrumierele trebuie spălate cât mai des cu apă şi săpun, clătite cu oţet, iar pe fundul lor să se păstreze un şerveţel umed sau apă pentru a nu se împrăştia scrumul în aer.

Pentru a diminua mirosul de ţigară din maşină se aşează un recipient cu oţet pe jos, lângă scaunele din faţă, se închid geamurile şi se deschide ventilatorul cu sistemul de încălzire dat la maximum pentru o jumătate de oră.

Oţetul poate fi înlocuit cu felii de măr care se ţin până se înnegresc, cu zaţ de cafea, coajă de lămâie sau bicarbonat de sodiu. Operaţia trebuie repetată pentru o mai mare eficienţă.

Geamurile interioare trebuie spălate cu o soluţie de oţet şi apă, mocheta şi banchetele aspirate, iar filtrele de aer schimbate cât mai des.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
edgardo mortara jpg
WhatsApp Image 2024 11 22 at 18 37 31 jpeg
vlad tepes krmz jpg
Crowne Plaza Drona2 5 jpg
Factura gaz - frig - caldura calorifere FOTO Shutterstock
chocolate saga1 jpeg
gaini jpg
esplanada rapa galbena jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net