8 sfaturi ca să consumi mai puţină benzină

Ultima actualizare:

OMV Petrom a majorat din nou preţurile sortimentelor de benzină comercializate în staţiile proprii. Astfel, pentru un litru de benzină vom plăti cu 6 bani mai mult. Motorina a rămas la acelaşi preţ. În cazul în care nu vrei să-ţi „abandonezi" maşina în parcare, ar trebui să ştii cum să conduci pentru a face cât mai multă economie la combustibil. Iată câteva sfaturi!

Foloseşte treptele de viteză optime

Nu merge cu motorul subturat, adică într-o treaptă de viteză superioară faţă de cea care ar fi adecvată vitezei cu care se deplasează maşina. Maşina consumă mai mult atunci când este subturată, dar şi supraturată.

Verifică presiunea cauciucurilor

Pneurile umflate prea puţin sunt una din principalele cauze ale pierderii de combustibil. Cu cât presiunea este mai scăzută, cu atât creşte consumul de carburant. Presiunea se verifică periodic, obligatoriu la fiecare deplasare mai lungă şi cel puţin o dată pe lună.

Schimbă regulat filtrul de aer

Un filtru curat va reduce semnificativ consumul de combustibil. Un filtru murdar restricţionează circulaţia aerului în motor, ceea ce dăunează economiei de carburant.

Foloseşte o viteză constantă!

Condu cât mai calm! Evită accelerarea şi frânarea când situaţiile nu cer în mod deosebit asemenea manevre. Dacă foloseşti o viteză constantă vei schimba mai rar treptele de viteză şi vei reduce consumul.

Nu porni cu scârţâit de roţi!

Pornitul cu scârţâit de roţi creşte consumul maşinii. Încearcă să demarezi uşor, accelerând moderat. Cu cât autoturismul este supus efortului, cu atât va "mânca" mai mult carburant. Şi stilul agresiv de a conduce este păgubos pentru că forţarea maşinii necesită şi ea mai mult combustibil. Nu frâna brusc şi nu accelera brusc.

Alege drumul cel mai liber

În oraş, alege rutele care sunt cel mai puţin aglomerate. Nu contează că drumul este un pic mai lung. Dacă stai la stop, în intersecţii şi ambuteiaje vei pierde foarte mult combustibil. Înainte de a pleca de acasă gândeşte-te la cea mai convenabilă rută. Astfel, poţi evita kilometri în plus sau traficul aglomerat şi automat obţii un consum redus.

Opreşte motorul la stop

În oraş, unde consumul de carburant este la nivel maxim, poţi face economii dacă opreşti motorul la stop. În ce condiţii? Dacă semaforul arată culoarea roşie pentru mai mult de 15-20 de secunde, atunci merită să opreşti motorul. În acest fel vei economisi combustibil .

«Fără portbagaj exterior»

 “Fiecare tip de autoturism are un anumit consum optim. Dacă maşina rulează cât mai aproape de acest cuplu maxim, atunci consumul va fi mic. Un alt sfat: maşina trebuie să fie cât mai uşoară. Cu cât este mai încărcată, cu atât va consuma mai mult. De asemenea, evită montarea pe maşină a elementelor exterioare precum portbagajul sau barele de susţinere a portbagajului atunci când nu este folosit. Maşina nu mai este aerodinamică şi se pierde combustibil”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Charles, Camilla, Charlotte, Kate, William, George, Louis, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Șofer la volan  Foto Pixabay jpg
inchisoare medievala jpg
profesor jpg
daniel david ubb fb jpg
phone 292994 1280 jpg
Izvorul de la Manastirea Sf  Dionisie Exiguul si Sf  Efrem jpg
4 front poza mare jpg
cat 7032641 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net