9 sfaturi ca să elimini praful din locuinţa ta

Ultima actualizare:

    Purifică aerul din locuinţa ta şi nu vei mai avea bătăi de cap cu praful
Purifică aerul din locuinţa ta şi nu vei mai avea bătăi de cap cu praful

În mod normal, praful se şterge de două, trei ori pe săptămână, dar numai după ce ai aspirat înainte covorul sau mocheta. Există însă şi situaţii în care pelicula de praf acoperă obiectele din casă la doar câteva ore după ce ai făcut curat. Nu da vina pe produsele de curăţare şi nici pe aspirator pentru că problema este în altă parte. Iată ce trebuie să faci pentru a împrospăta aerul din casă.

1. Nu intra în cameră încălţatPraful se depune pe orice obiect din cameră dar mai ales pe jos, în pluşul covoarelor sau perii mochetelor. Motivul? Fie în încăperea respectivă se intră cu picioarele încălţate, fie covorul este vechi şi foarte uzat. Pentru a evita astfel de situaţii, covorul trebuie înlocuit o dată la cinci, şapte ani şi aspirat cu un aspirator care funcţionează pe bază de apă. Mai mult, acesta se scutură cel puţin de două ori pe an sau se duce la curăţat.

2. Schimbă salteaua patului o dată la trei, patru aniUn pat foarte vechi, o canapea sau un recamier de pe timpul bunicii trebuie urgent înlocuite cu mobilier nou. Praful se adună în tapiţeria saltelelor şi este foarte dificil de scos. Schimbă o dată la doi, trei ani salteaua cu una nouă şi să aspiră în fiecare săptămână tapiţeria. Poţi folosi un aspirator de mici dimensiuni pentru a putea pătrunde şi în zonele dintre îmbinări.

3. Spală regulat perna de dormit Dacă eşti alergic la praf trebuie să ştii că acesta se depune inclusiv în perna pe care o foloseşti seară de seară la dormit. Schimbă o dată la câteva zile lenjeria de pat, iar perna spal-o cu apă fierbinte măcar de două ori pe an.

4. Donează hainele vechi Paltoane vechi, pardesie, pulovere de lână, într-un cuvânt îmbrăcăminte pe care nu o mai foloseşti, dar nici nu te înduri să scapi de ea. Nu este musai să le arunci. Le poţi dona unui cămin de bătrâni sau unui cămin de copii. Dar nu uita! Dacă nu sunt folosite, aerisite şi spălate regulat aceste haine sunt un mediu propice prafului.

5. Aspiră cărţile şi revisteleCel puţin de două ori pe an şterge praful care s-a depus între cărţi, printre reviste şi pagini de ziare. Hârtia este un întreg depozit de praf, iar dacă acesta nu este îndepărtat, poate produce grave afecţiuni respiratorii. Şterge cu o cârpă moale coperţile şi asipră delicat şi între pagini. 

6. Repară masca ce acoperă ţevile Praful care se găseşte în coloana blocului intră în casă prin gura de aerisire din baie. Verifică starea de curăţenie a obiectelor sanitare. Dacă există o problemă cu modalitatea de aerisire a coloanei blocului sau dacă există vreo spărtură în masca ce acoperă ţevile de apă, atunci pe fiecare obiect ţinut în baie se va depune o peliculă de praf.

7. Deschide geamurile doar searaDacă locuieşti la parter sau la etaje inferioare iar în faţa blocului nu există pomi, atunci este foarte posibil ca balconul tău să fie plin de praf. Asta, mai ales dacă obişnuieşti să laşi geamul deschis. Când doreşti să aeriseşti apartamentul deschide geamurile seara. În nici un caz în timpul zilei, mai ales dacă locuinţa este situată spre stradă sau bulevard.

8. Locuinţa, cât mai aerisităLocuinţa trebuie să fie cât mai spaţioasă, iar mobila cât mai puţină. Cu cât camerele sunt mai libere, cu atât praful se va instala mai greu. Dacă, dimpotrivă, casa este încărcată cu tot soiul de dulapuri şi dulăpioare, şifoniere, servante, rafturi, bibelouri, mochete şi covoare atunci nu vei putea scăpa niciodată de praf, oricât de des ai face curat. Aspiră ţesăturile, tapiţeriile, perdelele, jaluzelele şi draperiile. Scapă de covorul mare şi greoi pe care-l poţi înlocui cu parchet. Curăţă balconul, spală-l, aspiră-l de praf şi mizerie. 

9. Produse de curăţatPentru îndepărtarea rapidă a prafului, foloseşte un aspirator care funcţionează cu apă. De asemenea, poţi instala în fiecare cameră un purificator de aer. Nu uita că umiditatea din casă este duşmanul prafului. Poţi cumpăra un umidificator. Menţine o umiditare de 50% şi vei vedea că praful se va depune mult mai greu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul William Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
poligon explozie jpg
ucraina png
Schengen shutterstock 9 jpg
lidl jpg
profi1 jpeg
cna consiliul national al audiovizualului Foto Facebook jpg
masina electrica
padure tropicala jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net