A alergat 150 km pentru siguranţa rutieră: „Am fost martor la foarte multe accidente”

Cosmin Răileanu, un antreprenor din Râmnicu Sărat, judeţul Buzău, a alergat pe distanţa de 150 de kilometri, din centrul oraşului Bacău, până acasă, pentru a atrage atenţia asupra pericolelor de pe Drumul Naţional 2, supranumit „şoseaua morţii”, informează adevarul.ro.

Cosmin a alergat 20 de ore fără întrerupere. Foto: Elena Răileanu
Cosmin a alergat 20 de ore fără întrerupere. Foto: Elena Răileanu

Sub deviza “E85 – Drumul Morţii – Vrem parapete pentru viaţă!”, Cosmin Răileanu a iniţiat un proiect de conştientizare asupra necesităţii îmbunătăţirii siguranţei rutiere.

Evenimentul a debutat în data de 5 noiembrie, la miezul nopţii. Cosmin a plecat din Bacău, din parcul de lângă Catedrala Înălţarea Domnului, şi a alergat 150 de kilometri, până la Râmnicu Sărat, timp de peste 20 de ore.

Pe traseul parcurs pe marginea drumului DN 2, cunoscut ca E 85 în reţeaua europeană, Cosmin a fost salutat de majoritatea șoferilor pentru inițiativa sa.

A alergat 150 km pentru a trage un semnal de alarmă

„Locuiesc la jumătatea Drumului European 85 şi am fost martor la foarte multe accidente. (...) Până ce vom ajunge să circulăm pe autostrăzi, trebuie să găsim alte soluţii.

Separatoarele de benzi, acolo unde au fost deja montate, au salvat vieţile multor persoane”, a declarat Cosmin Răileanu.

În 2020, pe drumul care leagă Moldova de Bucureşti şi-au pierdut viaţa 420 de persoane, ceea ce reprezintă 26%, adică mai mult de un sfert, din totalul celor care au murit în accidente rutiere în toată România, arată datele autorităților.

Cine este Cosmin Răileanu?

Alături de cinci prieteni, Cosmin Răileanu a pus bazele grupului Morning Runners. Aceștia se trezesc dimineaţa devreme şi aleargă pe străzile oraşului sau organizează trasee mai lungi prin dealurile Subcarpaţilor de Curbură.

Cosmin a participat constant la numeroase maratoane cum ar fi Aleargă Hăşmaşii, Maratonul Argonauţilor, H3RO – concurs de triatlon, X-Race 2022 sau Ultra Race România despre care spune că a fost cea mai mare provocare în materie de alergare, conform sursei citate.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
grecia romani1 jpg
rosii  jpg
calendar ortodox 2021 27 septembrie sfantul ierarh antim ivireanul png
Plenul reunit al Parlamentului României cu ocazia asumării răspunderii de către guvernul de coaliție PSD - PNL a unui pachet de măsuri fiscale, în București. FOTO Inquam Photos / George Călin
bani jpg
piata victoriei INQUAM Photos Octav Ganea (1) jpg
banner pensii png
image
actualitate.net