A apărut o nouă atracție turistică. „Drumul Urșilor”, un traseu cu o istorie remarcabilă, plin de mister

A apărut o nouă atracție turistică pentru iubitorii de natură. A fost lansat „Drumul Urșilor”, un traseu turistic-istoric care măsoară 25 de kilometri. Are peisaje superbe, o istorie remarcabilă și mult mister. Locuri de pe acest traseu trebuie văzute măcar o dată în viață.  Traseul include un sit preistoric de exploatare a sării și o panoramă fabuloasă.

Totul despre „Drumul Urșilor”

Noul traseu montan „Drumul Urșilor”. Sursă foto: drumulursilor.my.canva.site
Noul traseu montan „Drumul Urșilor”. Sursă foto: drumulursilor.my.canva.site

 Asociaţia Visit Mureş a anunțat într-o postare pe pagina de Facebook că a lansat Drumul Urşilor, un traseu turistic-istoric care măsoară 25 de kilometri în jurul satului Orşova.

„O nouă atracţie turistică se conturează frumos în Valea Gurghiului. Drumul Urşilor este un traseu tematic de 25 de kilometri, care înconjoară satul Orşova, atingând toate zonele de interes, şi care pune în valoare natura, legendele, dar şi oamenii locului.

Circuitul este împărţit în 7 zone tematice, fiecare cu caracteristicile ei, cu experienţe potrivite pentru fiecare drumeţ”, este mesajul postat pe Facebook de  Asociaţia Visit Mureş.

Cele șapte zone ale traseului „Drumul Urșilor”

Conectarea cu natura și cunoașterea unor locuri de prea mult timp uitate și lăsate în paragină sunt obiectivele traseului „Drumul Urșilor”.

Locurile oferă peisaje frumoase, iar oamenii din zonă au de spus multe povești și legende despre această parte a României.

Cele şapte zone tematice sunt Drumul Sării, Colinele Satului, Drumul lui Popa Ursu, Poteca Sălbatică, Drumul spre Apus, Uliţa Copilăriei şi Via Ursae.

Pe Drumul Sării se traversează zona tainică a dealului sărat, Slatini, ocazie cu care vor fi puse în valoare depunerile şi formaţiunile de sare dar şi plantele specifice zonei. „Pe lângă natura deosebită, zona ascunde o istorie remarcabilă, plină de mister”, precizează sursa citată.

Drumul lui Popa Ursu este un traseu comemorativ a drumului pe care Popa Ursu l-a parcurs desculţ până la Reghin, care va pune în valoare şi hărnicia sătenilor.

Pe Poteca Sălbatică, iniţiatorii propun o incursiune în pădurile sălbatice, unde se spune că uriaşii care au locuit acolo ar fi ascuns comori ascunse între pereţii stâncoşi.

Aici se poate admira panorama spectaculoasă de la Piatra Orşovei. 

Drumul spre Apus oferă drumeţilor o imagine aparte, în care soarele începe să apună peste crestele munţilor Gurghiului.

Ajunşi pe Uliţa Copilăriei, drumeţii au depus eforturi remarcabile peste zi, vor putea răsufla uşuraţi şi vor conştientiza adevărata importanţă a conservării naturii şi istoriei rurale.

Al şaptelea traseu, Via Ursae, este o variantă alternativă tematică dedicată traseului Via Transilvanica, considerat un traseu-inspiraţie pentru Drumul Urşilor.

„Pentru drumeţii care aleg să parcurgă şi această porţiune (care se va intersecta cu Via Transilvanica), aventura de pe Drumul Urşilor devine una de două zile, dar şi cu posibilitatea de a experimenta viaţa nocturnă la stână”, au mai subliniat iniţiatorii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Șofer la volan  Foto Pixabay jpg
inchisoare medievala jpg
profesor jpg
daniel david ubb fb jpg
phone 292994 1280 jpg
Izvorul de la Manastirea Sf  Dionisie Exiguul si Sf  Efrem jpg
4 front poza mare jpg
cat 7032641 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net