STB a publicat anunț de angajare pentru șoferi de autobuze. Mesajul directorului Adrian Criț

Ultima actualizare:

A cincea zi de grevă STB. Luni, 24 ianuarie, angajații STB au continuat să protesteze, după ce negocierile au eșuat. Directorul STB a anunțat că pe pagina instuției a fost publicat un anunț de angajare întrucât autobuzele și tramvaiele trebuie să își reia circulația cât mai rapid, iar acest lucru este imposibil în condițiile în care greva continuă. 

Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea
Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Directorul general al STB, Adrian Criț a anunțat că toți cei care continuă să participe la greva ilegală vor fi sancționați în consecință. Mai mult decât atât, el a subliniat că pe site-ul STB au fost deja publicate anunțuri de angajare pentru conducători de autobuz și vatmani. 

"Azi am publicat pe site-ul STB anunț de angajare pentru șoferi de autobuze. Nu ne mai permitem să fim captivi unor angajați care au căzut pradă manipulării și protestează fără să aibă nicio dorință", a declarat acesta. 

"Am notificat toți angajații cu privire la sarcinile de serviciu, am formulat plângeri penale contra celor care au declanșat greva ilegală.

Aplicăm tot ce e scris în Codul Muncii contra angajaților care nu și-au îndeplinit sarcina de serviciu. Se fac listele cu persoanele care au încălcat contractul colectiv de muncă, situația trebuie remediată. Cine nu e prezent la muncă trei zile consecutiv va avea contractul de muncă desfăcut. Ne dorim personal de calitate, vom fi mai duri în selecția personalului. Salariile în STB sunt motivante.

Sunt mii de angajați, nu spun că vor pleca toți. Vom declanșa cercetare disciplinară, nu o fac eu. Se va analiza caz cu caz. Sunt liste cu cei care nu s-au prezentat la muncă. După ce se vor verifica se fac comisii de analize, se notifică angajații și facem ce scrie în contract", a menționat Adrian Criț.

A cincea zi de grevă STB

Angajații Societății de Transport București au intrat joi dimineață în grevă spontană. Tribunalul București a suspendat protestul și l-au declarat ilegal, însă angajații STB au refuzat să vină la serviciu. Duminică, doar 25 la sută dintre șoferi și vatmani s-au prezentat la muncă, iar sute de persoane au protestat la depoul Titan, nemulțumite de salariile pe care le încasează. 

Șoferii care au dorit să iasă pe traseu duminică au fost huiduiți și bruscați de către proprii colegi, iar Nicușor Dan este de părere că în spatele grevei nu se află nemulțumirile șoferilor, ci liderii de sindicat care i-au manipulat și determinat să protesteze. 

Liderul de sindicat nu s-a prezentat la întâlnirea cu directorul STB

Luni, Vasile Petrariu, liderul de sindicat de la STB, nu a participat la întâlnirea cu directorul STB Adrian Criţ, deşi duminică chiar el ceruse negocieri cu conducerea societăţii. Mai mult, el a anunțat că va demisiona din funcția pe care o deține pentru a nu mai fi acuzat că s-ar afla în spatele protestelor. 

  Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net