Depourile Colentina și Titan funcționeză la capacitate maximă. Anunțul primarului Nicușor Dan

După aproximativ 72 de ore de când o parte dintre angajații STB au intrat în grevă din cauza nemulțumirilor salariale, primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că depourile Colentina și Titan funcționează în integralitate. 

image

O parte dintre angajații STB au continuat greva și în cursul zilei de sâmbătă, 22 ianuarie,deși Tribunalul Bucureşti a decis vineri că protestul este ilegal. Conducerea STB a convocat o ședință pentru a evalua pagubele produse de grevă și le-a transmis șoferilor că vor fi sancționați dacă vor refuza în continuare să iasă pe traseu, 

Sâmbătă seara, primarul Capitalei, Nicușor Dan a facut însă un anunț potrivit căruia depourile Colentina și Titan funcționează în integralitate. În plus, primarul susține că a fost informat despre faptul că unii lideri de sindicat fac presiuni asupra șoferilor și vatmanilor pentru a continua greva. 

Circulația tramvaielor de pe linia 23 a fost reluată sâmbătă seara
Circulația tramvaielor de pe linia 23 a fost reluată sâmbătă seara

Depourile STB Colentina şi Titan funcţionează în integralitate la această oră. Liniile de tramvai 14 şi 21 au acum trafic în regim normal. Salut decizia rezonabilă a vatmanilor şi a şoferilor care respectă legea şi hotărârea instanţei şi ies la muncă. Îi încurajez pe toţi să reia rapid activitatea şi să facă ceea ce e corect”, este mesajul pe care Nicușor Dan l-a făcut pe pagina personală de Facebook. 

În cadrul unei conferințe de presă care a avut loc în prima zi de lucru a angajaților STB, Nicușor Dan declara că nu poate fi vorba despre o grevă spontană, ci despre un protest al liderilor din sindicat care au reușit să îi manipuleze pe șoferi și să îi facă să își exprime revolta în mod ilegal.

Primarul a dezvăluit că anumiți șoferi care doresc să revină la lucru au fost amenințați de către liderii de sindicat. 

Tramvaiele au reînceput să circule sâmbătă seara
Tramvaiele au reînceput să circule sâmbătă seara

Mulţumesc poliţiştilor că reacţionează imediat la sesizări şi sunt sigur că o vor face în continuare. Nimeni nu are dreptul să împiedice angajaţii STB să reia lucrul! Vremea sindicalismului mafioto-politic în România a apus. Ce se întâmplă zilele astea este ultima zvâcnire a acestui tip de sindicalism, iar sindicatul condus de consilierul general PSD Petrariu îşi trăieşte azi ultimele zile”, afirmă Nicuşor Dan.

Directorul STB, Adrian Criț, le-a promis şoferilor şi vatmanilor care au reintrat sâmbătă pe traseu că, dacă nu au comis fapte penale, cercetarea disciplinară în cazul lor nu va produce efecte nedorite. Nu se poate spune același lucru și în cazul acelor șoferi care refuză să coopereze și continuă greva. Aceștia din urmă riscă să le fie desfăcut contractul de muncă. 

    Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!   

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net