Greva STB continu─â ╚Öi s├ómb─ât─â! ┬źEste un boicot ├«mpotriva siguran╚Ťei bucure╚Ötenilor!┬╗

22 ianuarie 2022

Greva Societ─â┼úii de Transport Bucure┼čti (STB) continu─â ┼či s├ómb─ât─â, 22 ianuarie. Acest lucru ├«n condi╚Ťiile ├«n care Tribunalul Bucure┼čti a decis vineri c─â aceasta este ilegal─â.

greva stb2 jpg
Greva STB continuă și sâmbătă Foto: Arhivă

De╚Öi Tribunalul Bucure┼čti a suspendat greva ini╚Ťiat─â joi, urm├ónd ca vineri s─â o declare ilegal─â, iar angaja╚Ťii STB au fost avertiza╚Ťi c─â vor fi sanc╚Ťiona╚Ťi potrivit legii, se pare c─â nemul╚Ťumirile lor sunt mult prea mari pentru a mai fi ignorate. 

Greva STB continuă și sâmbătă, 22 ianuarie

Potrivit directorului general al STB, Adrian Cri┼ú, s├ómb─ât─â diminea┼ú─â au ie┼čit pe traseu doar 15 vehicule. Se pare c─â ├«ntrevederea dintre primarul general al Capitalei, Nicu╚Öor Dan, ╚Öi liderii de sindicat nu a adus nimic favorabil, Vasile Petrariu declar├ónd vineri c─â edilul nu le-a alocat nici m─âcar un minut din timpul s─âu pentru a discuta problemele care ├«i macin─â pe angaja╚Ťii STB.

ÔÇ×La ora 8.00 sunt 15 vehicule ├«n traseu: dou─â vagoane de la Depoul Dude┼čti, respectiv 401, 415, de pe linia 1; cinci vagoane de la Depoul Colentina - trei de pe linia 21 (056, 016, 027), unul de pe linia 14 (123) ┼či unul de pe linia 36 (vagonul cu num─ârul 104); trei autobuze de la Giurgiului (6626 de pe linia 104; 6510 de pe linia 610; 4789 de pe linia 420); un autobuz de la Floreasca (6273, linia 442); dou─â autobuze de la Obregia (4628 de pe linia 465 ┼či 6329 de pe linia 241) ┼či dou─â autobuze de la Titan (4977 de pe linia 408 ┼či 4851 de pe linia 472)ÔÇŁ, a spus directorul STB, Adrian Cri┼ú.

Mesajul directorului STB

Acesta a sus╚Ťinut c─â angaja╚Ťii nu respect─â hot─âr├órea instan╚Ťei, ad─âug├ónd c─â este un ÔÇ×atacÔÇŁ la siguran╚Ťa bucure╚Ötenilor.

ÔÇ×Din p─âcate, ├«n continuare, cu toate c─â exist─â o hot─âr├óre a instan┼úei din care rezult─â c─â greva este ilegal─â, angaja┼úii nu o respect─â. Acesta este un atac concertat la siguran┼úa bucure┼čtenilor, cu consecin┼úe majore referitoare la existenta ├«n viitor a societ─â┼úii.

Este un boicot ├«mpotriva siguran┼úei bucure┼čtenilor, orchestrat pe linie sindicala, organiza┼úie care nu mai reprezint─â vreun interes al angaja┼úilor. Au avut ├«ntotdeauna doar interese proprii, ├«n urma c─ârora societatea a ajuns ├«n situa┼úia economic─â din momentul de fa┼ú─âÔÇŁ, a declarat s├ómb─ât─â diminea┼ú─â Adrian Cri┼ú, informeaz─â Agerpres.  

Conform sursei citate, f─âr─â veniturile realizate ca urmare a prest─ârii serviciului de transport public, societatea nu va mai putea func┼úiona, prejudiciind ├«n continuare locuitorii ora┼čului.

ÔÇ×Siguran┼úa locului de munc─â pentru angaja┼úii societ─â┼úii, care ├«┼či ├«ndeplinesc ├«ndatoririle fa┼ú─â de bucure┼čteni, este grav afectat─â. Fac apel la con┼čtiin┼úa acestora s─â ias─â pe traseu cu g├óndul la familiile lor, la nevoia de mobilitate a popula┼úiei.

Primarul general al Capitalei, Nicu┼čor Dan, a solicitat vineri seara Parchetului s─â urgenteze m─âsurile ├«mpotriva persoanelor care au organizat greva de la STB, ├«n special a liderului sindical Vasile PetrariuÔÇŁ, a mai transmis Adrian Cri┼ú.  

ÎN URMA DISCUȚIILOR NU S-A AJUNS LA NICIO CONCLUZIE

Discu┼úiile dintre sindicali┼čti ┼či primarul general al Capitalei au e┼čuat vineri seara, angaja┼úii STB solicit├ónd ├«n continuare demisia directorului general al societ─â┼úii, care poate fi decis─â numai de Consiliul de Administra┼úie al STB.   

Liderul de sindicat a explicat c─â angaja╚Ťii STB au ├«nceput s─â ├«╚Öi exprime aceste nemul╚Ťumiri ├«nc─â din 19 ianuarie, ├«ns─â f─âr─â grev─â nu i-a luat nimeni ├«n seam─â. Acesta spune c─â este voba de o ├«ntrerupere voluntar─â a lucrului. 

Angaja┼úii STB au intrat joi diminea┼úa ├«n grev─â spontan─â, cer├ónd ┼či demisia directorului general al societ─â┼úii, dup─â ce dorin╚Ťele lor de cre╚Öteri salariale nu au fost solu╚Ťionate. Primarul Nicu╚Öor Dan a transmis o serie de mesaje ├«n toate aceste zile, prin intermediul c─ârora facea apel la ├«n╚Ťelegere ╚Öi reluarea lucrului.

Pute┼úi urm─âri ┼čtirile Click! ┼či pe Google News

cub pepe png
andrei stefanescu iubita3 png
kourtney kardashian travis barker (1) jpg
fuego iubita2 png
andreea balan (1) jpg
sharon stone afp (2) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
sandra parlamentara copy jpg
regina elisabeta
salvamari 0 jpeg
Experţi în armamentul nuclear: Putin recurge la ameninţarea nucleară pentru a evita intervenţia directă a NATO în Ucraina jpeg
FotoJet (4) jpg
masini electrice jpeg