Primarul Nicu╚Öor Dan, mesaj disperat pentru to╚Ťi ╚Öoferii ╚Öi vatmanii STB

21 ianuarie 2022

Nimic nu pare s─â-i conving─â pe salaria╚Ťii STB s─â se ├«ntoarc─â pe traseu, a╚Öa c─â primarul Nicu╚Öor Dan a f─âcut un apel disperat, dup─â dou─â zile de proteste.

nicusor dan greva1 jpg
Primarul Nicu╚Öor Dan i-a rugat pe salaria╚Ťii STB s─â se ├«ntoarc─â la munc─â

Primarul Nicușor Dan le-a amintit vatmanilor și șoferilor de autobuze și troleibuze că există două hotărâri judecătorești executorii și că acești riscă dosare penale dacă nu se întorc la muncă.

Tribunalul Bucure╚Öti a decis, joi, suspendarea grevei angaja╚Ťilor STB. Decizia este executorie, a╚Öa c─â angaja╚Ťii ar fi trebuit s─â revin─â imediat la lucru. 

Nici vineri diminea╚Ť─â ├«ns─â, niciun tramvai, troleibuz sau autobuz nu a ie╚Öit pe traseu. Vineri, la pr├ónz, magistra╚Ťii Tribunalului Bucure╚Öti au decis c─â greva este ilegal─â.   

Sute de mii de bucure╚Öteni au fost afecta╚Ťi, joi ╚Öi vineri, de greva angaja╚Ťilor STB, iar negocierile dintre liderii de sindicat ╚Öi autorit─â╚Ťile bucure╚Ötene bat pasul pe loc.

Primarul general a invocat situa╚Ťia complicat─â din domeniul transportului din Capital─â ╚Öi a f─âcut apel la capacitatea de ├«n╚Ťelegere ╚Öi de dialog a salaria╚Ťilor STB.

ÔÇŁFac ├«nc─â odat─â un apel la ra┼úiune c─âtre to┼úi ┼čoferii ┼či vatmanii ┼či personalul auxiliar din STB. Avem dou─â hot─âr├óri judec─âtore┼čti executorii, avem sute de mii de persoane afectate, suntem ├«ntr-un stat de drept, hot─âr├órile executorii se execut─â, iar cine nu le execut─â s─âv├ór┼če┼čte o infrac┼úiuneÔÇŁ, a transmis Nicu╚Öor Dan.

Nicu╚Öor Dan: ÔÇŁPutem s─â rezolv─âm problemele f─âr─â s─â ╚Öantaj─âmÔÇŁ

Nicu╚Öor Dan i-a acuzat pe salaria╚Ťii STB c─â ├«ncearc─â s─â ob╚Ťin─â rezolvarea problemelor prin ╚Öantaj.

ÔÇŁSunt foarte multe probleme ├«n transportul public. Rezolvarea lor necesit─â un dialog, un calendar de ac┼úiuni ┼či mai ales, foarte mul┼úi bani. Pe de alt─â parte, putem s─â rezolv─âm toate aceste probleme importante ale activit─â┼úii domniilor lor, f─âr─â s─â ┼čantaj─âm prin lipsa noastr─â de activitate, prin ├«mpiedicarea bucure┼čtenilor s─â desf─â┼čoare o via┼ú─â normal─âÔÇŁ, a mai spus Nicu┼čor Dan.  

De ce nu s-a ├«n╚Ťeles Nicu╚Öor Dan cu liderii de sindicat

Nicu╚Öor Dan sus╚Ťine c─â nu a avut prea mult spa╚Ťiu de dialog cu liderul sindicatului reprezentativ ╚Öi c─â acesta este motivul pentru care ├«nt├ólnirea a durat numai c├óteva minute.

ÔÇŁAm invitat la discu┼úii reprezentan┼úi desemna┼úi de c─âtre lucr─âtorii din fiecare autobaz─â ┼či depou, am spus de mai multe ori c─â nu vreau s─â discut cu reprezentan┼úii unui sindicat care au dus o ├«ntreag─â categorie de oamenii ├«ntr-o zon─â penal─â. La aceast─â ├«nt├ólnire de la ora 6 am fost informat c─â au venit (...) reprezentan┼úii sindicatului reprezentativ, l-am sunat pe directorul general de la STB ┼či i-am propus s─â aib─â o discu┼úie pe are e logic ┼či legal s─â o aib─â. Aceast─â discu┼úie a durat cinci minute, pentru c─â nu a existat alt─â solicitare dec├ót demisia domnului Cri┼ú, ceea ce este un gest infantil, ├«n condi┼úiile ├«n care de dou─â zile bucure┼čtenii sufer─â de lipsa transportului ├«n comunÔÇŁ, a mai declarat primarul general.  

Pute┼úi urm─âri ┼čtirile Click! ┼či pe Google News!  

cub pepe png
kourtney kardashian travis barker (1) jpg
andrei stefanescu iubita3 png
fuego iubita2 png
sharon stone afp (2) jpg
cub delia png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
regina elisabeta
salvamari 0 jpeg
Experţi în armamentul nuclear: Putin recurge la ameninţarea nucleară pentru a evita intervenţia directă a NATO în Ucraina jpeg
FotoJet (4) jpg
masini electrice jpeg
monkeys g12b54201d 1920 jpg