Primarul Nicușor Dan, mesaj disperat pentru toți șoferii și vatmanii STB

Nimic nu pare să-i convingă pe salariații STB să se întoarcă pe traseu, așa că primarul Nicușor Dan a făcut un apel disperat, după două zile de proteste.

Primarul Nicușor Dan i-a rugat pe salariații STB să se întoarcă la muncă
Primarul Nicușor Dan i-a rugat pe salariații STB să se întoarcă la muncă

Primarul Nicușor Dan le-a amintit vatmanilor și șoferilor de autobuze și troleibuze că există două hotărâri judecătorești executorii și că acești riscă dosare penale dacă nu se întorc la muncă.

Tribunalul București a decis, joi, suspendarea grevei angajaților STB. Decizia este executorie, așa că angajații ar fi trebuit să revină imediat la lucru. 

Nici vineri dimineață însă, niciun tramvai, troleibuz sau autobuz nu a ieșit pe traseu. Vineri, la prânz, magistrații Tribunalului București au decis că greva este ilegală.   

Sute de mii de bucureșteni au fost afectați, joi și vineri, de greva angajaților STB, iar negocierile dintre liderii de sindicat și autoritățile bucureștene bat pasul pe loc.

Primarul general a invocat situația complicată din domeniul transportului din Capitală și a făcut apel la capacitatea de înțelegere și de dialog a salariaților STB.

”Fac încă odată un apel la raţiune către toţi şoferii şi vatmanii şi personalul auxiliar din STB. Avem două hotărâri judecătoreşti executorii, avem sute de mii de persoane afectate, suntem într-un stat de drept, hotărârile executorii se execută, iar cine nu le execută săvârşeşte o infracţiune”, a transmis Nicușor Dan.

Nicușor Dan: ”Putem să rezolvăm problemele fără să șantajăm”

Nicușor Dan i-a acuzat pe salariații STB că încearcă să obțină rezolvarea problemelor prin șantaj.

”Sunt foarte multe probleme în transportul public. Rezolvarea lor necesită un dialog, un calendar de acţiuni şi mai ales, foarte mulţi bani. Pe de altă parte, putem să rezolvăm toate aceste probleme importante ale activităţii domniilor lor, fără să şantajăm prin lipsa noastră de activitate, prin împiedicarea bucureştenilor să desfăşoare o viaţă normală”, a mai spus Nicuşor Dan.  

De ce nu s-a înțeles Nicușor Dan cu liderii de sindicat

Nicușor Dan susține că nu a avut prea mult spațiu de dialog cu liderul sindicatului reprezentativ și că acesta este motivul pentru care întâlnirea a durat numai câteva minute.

”Am invitat la discuţii reprezentanţi desemnaţi de către lucrătorii din fiecare autobază şi depou, am spus de mai multe ori că nu vreau să discut cu reprezentanţii unui sindicat care au dus o întreagă categorie de oamenii într-o zonă penală. La această întâlnire de la ora 6 am fost informat că au venit (...) reprezentanţii sindicatului reprezentativ, l-am sunat pe directorul general de la STB şi i-am propus să aibă o discuţie pe are e logic şi legal să o aibă. Această discuţie a durat cinci minute, pentru că nu a existat altă solicitare decât demisia domnului Criţ, ceea ce este un gest infantil, în condiţiile în care de două zile bucureştenii suferă de lipsa transportului în comun”, a mai declarat primarul general.  

Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net